Embracer Üç Parçaya Bölünüyor

Birbirinden bağımsız faaliyet gösterecek üç firma

Embracer Group yönetim kurulu bugün Embracer 'ın birbirinden bağımsız üç ayrı firmaya bölüneceğini duyurdu. Asmodee Group, Coffee Stain & Friends ve Middle-earth Enterprises & Friends ismindeki bu üç firma birbirinden ayrı olarak borsada faaliyet gösterecek ve üçü de kendi stratejilerine odaklanacak.

Embracer bu üç firmanın hedeflerini de şöyle özetlemiş:

Asmodee: geniş bir stüdyo ağı ve IP kataloğuna sahip, dünya çapında lider masaüstü oyun yayıncısı ve dağıtımcısı

Coffee Stain & Friends: odağı PC, konsol ve mobil için bağımsız ve A/AA premium ve oynaması ücretsiz oyunlara odaklanan ayrı bir oyun firması

Middle-earth Enterprises & Friends: PC ve konsol için AAA oyun geliştiren ve yayınlayan bir yaratıcı dinamo, The Lord of the Rings ve Tomb Raider gibi fikri mülklerin sahibi

Asmodee bünyesinde 23 stüdyo ve 300'den fazla IP bulunuyormuş. Bu firma yukarıda da gördüğünüz gibi tamamen masaüstü oyunları, takas kartları ve dijital kutu oyunlarına odaklanacak.

Coffee Stain & Friends kendi içinde iki segmentte çalışacak: Premium ve oynaması ücretsiz. Premium PC/console operasyonları arasında Coffee Stain, Ghost Ship, Tarsier, Tuxedo Labs, THQ Nordic ve Amplifier Game Invest bulunacak. Sahip olduğu IP'lerden bazıları Deep Rock Galactic, Goat Simulator, Satisfactory, Wreckfest, Teardown, Valheim olarak sayılabilir ve toplamda 200'den fazla IP'ye sahip. Oynaması ücretsiz olanlar arasında ise Sudoku.com, Blockudoku, Jigsaw Puzzle ve diğerleri bulunuyor.

“Middle-earth Enterprises & Friends bünyesinde ise Crystal Dynamics, Dambuster Studios, Eidos-Montréal, Flying Wild Hog Studios, Tripwire, Vertigo Games, Warhorse Studios ve 4A Games gibi isimler bulunacak. Sahip olduğu IP'lerden bazıları ise Dead Island, Killing Floor, Kingdom Come Deliverance, The Lord of the Rings, Metro ve Tomb Raider.

Bakalım bu bölünme Embracer'ı içinde bulunduğu bataktan çıkarabilecek, sahip olduğu stüdyolara kıymasının önüne geçebilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum