Embracer, Yeni Satın Alımlar İçin 890 Milyon Dolarlık Bir Fon Oluşturuyor

İsminin hakkını veriyor

Oyun sektöründe stüdyo satın alımlarından bahsederken ilk akla geleceklerden birisi de Embracer Group olsa gerek. Bünyesinde bulundurduğu 4A Games ve Saber Interactive gibi isimlere geçtiğimiz yıl 10 farklı stüdyoyu daha dahil etmişler; bu yıla da 1,3 Milyar $’lık Gearbox Interactive satın alımıyla başlamışlardı. Ama bu noktada durmaya niyetleri olmadığı açık, yeni satın alımlar için fon artırımına gidiyorlar.

Embracer tarafından dün yapılan duyuruda, 36 milyon yeni hissenin satışa sunulduğu ve bunun karşılığında yaklaşık olarak 890 Milyon $ toplanmasının beklendiği ifade ediliyor. Bu, normale göre oldukça hızlı bir sermaye artırımı anlamına geliyor. Yaratılan yeni kaynak önümüzdeki dönemde satın alımlarda kullanılacak, Embracer Group CEO’su Lars Wingefors da “yeni şirketleri, Embracer Group bünyesine dahil etmek” stratejisine devam edeceklerini söylemiş zaten.

Embracer Group, zaman zaman izlediği strateji nedeniyle eleştirilere konu olan bir şirket. Jeff Grubb da Twitter hesabından bu konuyu tiye alan bir mesaj paylaşmış ve “Biri bana yardım etsin. Unreal Engine yükledim ve bir oyun geliştirmeyi düşünüyordum ki Embracer’dan birileri evime girdiler ve ailemi almaya çalışıyorlar. Klozette saklanıyorum. Lütfen birileri bir şey yapsın” demiş :)

İşin şakası bir yana, yaptığı bu hamlelerle Embracer Group önümüzdeki yıllarda oyun dünyasının en büyük firmalarından birisi haline gelebilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum