En Çok Okuduğunuz 5 Şehir Efsanesi!

3 yıl, 15 araştırma yazısı...

2018 yılından beri oyun dünyasındaki Şehir Efsaneleri üzerinde yaptığım araştırmaları sizlerle paylaşıyorum. Bu renkli maceranın üçüncü yılına girmiş ve 15 dosya konusunu tamamlamışken, en iyi yaptığıma inandığım iki şeyi tek bir noktada harmanlamak istedim. Hepsi benim bebeklerim olan bu dosya konuları arasında sizlerin en beğendiği ve en çok okunan beş Şehir Efsanesi makalesini bu top 5 listemizde değerlendireceğiz.

Yukarıda da belirttiğim gibi bu yazıların tamamı sadece okunma sayılarına bakılarak sıralanmış durumda. Tüm başlıkların altında da sizi detaylı araştırma yazısına yönlendirecek linkleri bulacaksınız. Gelin üç senelik maceramızda yaşadıklarımıza bir göz atalım.

Şehir Efsaneleri - Diablo'nun Gizemli İnek Bölümü

Aslında listemizde görece olarak en yeni içeriklerden biri olan Gizemli İnek Bölümü, Diablo 4 ve Diablo 2: Resurrected'ın verdiği gaz ile epey ilgi toplamış. Oyun dünyasının en büyük gizemlerinden birine ışık tutmaya çalıştığımız bu yazıda, Diablo'nun meşhur efsanesinin nasıl ortaya çıktığını sizlerle paylaşıyoruz.

Diablo 2 ile birlikte bu gizemli “İnek Bölümü” artık bir gerçekliğe dönüşmüş durumda. Oyuncular Diablo 2'de Horadric Cube içerisine çeşitli eşyalar yerleştirerek bu bölgeye gidebiliyor. Aynı durum Diablo 3 için de geçerli. Bu oyunda ise Kanai's Cube'ü kullanarak bu özel bölgeye ışınlanabiliyorsunuz. Yıllarca oyuncularla dalga geçen Blizzard ekibinin, yeni Diablo ile birlikte bu kült efsaneye yer verip vermeyeceği ise merak konusu.

Şehir Efsaneleri - Super Mario Galaxy 2'nin Gizemli Figürleri

Yazmaktan ve araştırmaktan en çok keyif aldığım konu başlıklarından biriydi bu gizemli figürler meselesi. Uzun süre oyun dünyasını meşgul etmiş bu efsaneye göre, Super Mario Galaxy 2'nin Shiverburn isimli bölümünde uzakta görülen gizemli figürler aslında birer ruhtan ibaret. Oyun dosyaları içerisinde “Hell Valley Sky Trees” olarak bulunabilen bu figürler, oyun dünyasını adeta birbirine katıyor.

Bu yazı özelinde sizlerle oyuncuların inandığı iki farklı efsanenin detaylarını paylaşmıştım. Bunlardan ilki, oyundaki bu bölgenin adını California'da bulunan “Hell” isimli bölgeden aldığı iddiası. Pek çok forumda bu bölgedeki “Skinwalkers” isimli kolu bacağı uzun efsanevi yaratıklarla özdeşleştiriliyor figürler. Bir diğeri ve daha mantıklı geleni ise Nintendo'nun, bu bölgeye adını Japonya'da bulunan Jigokudani bölgesinden vermiş olduğu. Yazının tadını daha fazla kaçırmamak için detaylara girmiyorum. Fakat siz yazının altına hangi teoriye inandığınızı yazabilirsiniz.

Şehir Efsaneleri - Pokemon'un Delirten Şehri: Lavender Town

En son yayınladığımız Şehir Efsanesi, en çok ilgi çekenlerden biri olmuş durumda. Bu yazıda, hayatına bir creepypasta olarak başlayan fakat gün geçtikçe daha da ilginç bir hale gelen Lavender Town'ın hikayesine yakından bakmıştık. Dünyanın en çok satan oyunlarından biri olan ilk nesil Pokemon'da karşımıza çıkan bu gizemli kasaba, iddialara göre pek çok çocuğu etkilemişti. Hatta kasabadaki gizemli müziğin yaşları 7-12 arasında değişen pek çok çocuğun intiharına sebep olduğu öne sürülüyordu.

Bu iddianın arkasında resmi bir veri bulunmuyor fakat yapımcı GameFreak'in, oyun çıktıktan sonra bu kasabadaki müziği değiştirdiğini biliyoruz. Hatta bu müziği spektrometrede test eden bazı oyuncular, Unown isimli Pokemon'ların ortaya çıktığını görüyorlar. Bu Pokemon'ların verdiği mesaj ise çok açık: Hemen buradan ayrıl.

Şehir Efsaneleri - Mortal Kombat'ın Gizli Karakteri: Ermac

Sizleri bilemem ama benim en sevdiğim oyunlardan biridir Mortal Kombat. Çocukluğumdan beri kopamadığım bu seriyle olan bağım ise, oyunun gizemli yapısını öğrenmeye başladıkça şiddetle artmıştı. İşte bu gizemlerden en büyüğü ben ve sınıf arkadaşlarım için Ermac olmuştu. Henüz aklımızın yetmediği dönemlerdeki bu ilginç efsaneye geri dönmek, benim için aydınlatıcı bir deneyim oldu diyebilirim. Bu sebeple kendisi kalbimde özel bir yere sahip.

Bu efsane kapsamında sizlerle Ermac'ın tarihi hakkında detaylı bir araştırma yapıyor ve eski gazete küpürlerine bile ulaşmayı başarıyorduk. Aslında yapımcı Ed Boon, Debug menüsünde bulunan “Ermacs” ifadesinin Error Macro anlamına geldiğini paylaşmıştı. Fakat Ermac'a olan ilgi arttıkça gerçek bir karakter olmayı başaran “kırmızı ninja”, şu anda bile Mortal Kombat aleminde karşımıza çıkmaya devam ediyor.

Şehir Efsaneleri - Minecraft'ın En Acımasız Canavarı: Herobrine

Tabii ki bir numarada dünya çapında yeniden bir çılgınlık haline gelen Minecraft'ın hikayesi bulunuyor. “Notch'un Ölen Kardeşi” olarak tanımlanan amansız creepypasta Herobrine'ı incelediğimiz bu yazıda, solucan deliğinin öteki tarafının aslında görüldüğü kadar korkunç olmadığını öğreniyorduk.

Aslında oyun içerisinde böyle bir yaratık bulunmuyor olsa da oyuncular günümüzde bile Herobrine'ın varlığından emin. Aslına bakarsanız bu durumda Mojang ekibinin de payı büyük. Paylaşılan yama notlarında “Herobrine kaldırıldı” gibi ifadeleri kullanmaktan çekinmeyen yapımcı, bu efsanenin ateşine körükle gitmişti.

Jüri Özel Ödülü: Şehir Efsaneleri - Street Fighter 2'nin Gizli Karakteri: Sheng Long

Her şeyi başlatan ve birbirimizi daha iyi tanımamızı sağlayan bu efsaneyi listeye almamak ayıp olurdu. Bu sebeple hem bu listenin, hem de Şehir Efsaneleri serisinin yazarı olarak Sheng Long'u “cebren ve hile ile” listeye almış bulunmaktayım. Yanlış çeviriden kaynaklanan bu efsanenin köklerinde aslında bir 1 Nisan şakası bulunuyor.

Sık sık Şehir Efsaneleri köşemizin konuğu olan Electronic Gaming Monthly dergisinin başının altından çıkan bu Sheng Long şakası, yanlış çeviri nedeniyle çıkan “Kazanmak istiyorsan önce Sheng Long’u yenmelisin” ifadesinin üzerine gidiyordu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum