Advertisement

En İyi 15 South Park Bölümü

21 sezonun en iyilerini sıraladık.

Geçtiğimiz gün yazı işleri müdürümüz Yasin ile bir kafede otururken konu South Park'a geldi. South Park: Fractured But Whole hakkında konuşurken bir anda en sevdiğimiz South Park bölümlerini sıralamaya başladık. Aşağı yukarı bir saat "şu bölümü hatırlıyor musun hahahaha" diye etrafa rahatsızlık verirken bu muhabbetimizi bir listeye çevirelim dedik. Söz konusu South Park olduğunda herhangi bir bölümü tek paragrafla açıklamak oldukça zordur. Hem kullandıkları mizah türünün en az 10 hakaret davasına zemin hazırlaması hem de bölüm içindeki olayların özetlenemeyecek kadar dallanıp budaklanması en büyük sebepler. Bu yüzden Yasin listeyi hazırlama görevini bana kilitleyip kenara geçti ve muhtemelen şu an "heehehe şu bölümü hakaret etmeden, herhangi bir etnik grubu kızdırmadan nasıl açıklayacak acaba" diye kıs kıs gülüyor. 

Listede yer alan bölümler kesinlikle kişisel zevklere göre seçilmiştir. Sizin sevdiğiniz bir bölüm yer almıyorsa yorumlarda belirtebilirsiniz.

 

15. Christian Rock Hard (7. Sezon - 2003)

Cartman'ın bir rock grubu kurduğu bu bölüm yayımlandığı sırada Metallica korsan MP3 indirme sitesi Napster'a karşı bir savaş başlatmıştı ve bütün dünya bu olayı konuşuyordu. Doğal olarak South Park da konuya el attı. Lars Ulrich'in de yer aldığı bölüm herkesin aklına tek bir sahne ile kazındı. Cartman ve Token arasında geçen "sen siyahisin bass çalmayı biliyorsun" muhabbetinden bahsediyorum elbette. 

14. Goobacks (8. Sezon - 2004)

DEYDIRKDÖRCEEEEERRRRRBS! yani They Took Our Jobs efsanesini lugatımıza kazandıran bölüm Goobacks klasik bir South Park bölümü. Gelecekten gelen insanların South Park'taki bütün işleri üstlenmesi ile yasa dışı göçmenlere taşralıların bakış açısını anlatan bölümün finalini ne yazık ki buraya yazamıyorum fakat tam South Park'a uygun bir abartılı saçmalık ile sonlanıyor.

13.Imaginationland (11. Sezon - 2007)

Imaginationland, South Park'ın resmi olmayan ikinci filmi olarak kabul edebileceğimiz, üç bölümden oluşan bir efsane. Cartman'ın Kyle'la Leprikonların gerçek olduğuna dair girdiği iddia ile başlayan hikaye o kadar başarılı ki Emmy ödülü bile kazandı. Detay verirsem muhtemelen bu yazı yazdığım son yazı olabilir ve linç edilirim o yüzden en iyisi izlemeniz...

12. Fishsticks (13. Sezon - 2009)

Ünlü rapçi Kanye West ile neredeyse 10 yıl süren muazzam bir dalga geçmenin ilk çıktığı bölüm. Her şey Jimmy'nin yaptığı bir esprinin Cartman tarafından çalınması ile başlıyor. Espriyi anlamayan Kanye West ise kafayı yiyor. Bölüm sonundaki şarkı ise hala dilimizde.

11. Trapped in the Closet (9. Sezon - 2005)

Tom Cruise'un Scientology tarikatı üyesi olduğunu ve yeni doğan çocuğunun plasentasını yediğini açıkladığı günlere denk gelen bu bölümde Scientology ile inanılmaz dalga geçiliyor. Ve tabii doğal olarak Tom Cruise ile. Stan'in dolabında yaşayan Tom Cruise ile öyle bir dalga geçiliyor ki izlerken ben bile "bu sefer sanki biraz ileri gittiler" demiştim. Ama 12 yıl önceydi, daha sonra bu bölümü bir melek gibi gösterecek bölümler yayımladılar. Tom Cruise'a John Travolta ve R Kelly eşlik ediyor ve hep beraber dalga geçiliyorlar.

10. Simpsons Already Did It (6. Sezon - 2002)

South Park'ın ilk zamanlarındaki en büyük problemi The Simpsons ile karşılaştırılmalarıydı. Evet, ne yapılan inanılmaz karanlık espriler ne de normalde dayak yemenize sebep olacak söylemler. South Park'ın yaratıcıları Matt Stone ve Trey Parker da buna harika bir bölüm yazarak karşılık veriyorlar. Butters'ın alt egosu Professor Chaos'un geri döndüğü, Cartman'ın akvaryumdaki canlılar tarafından tanrı ilan edildiği bir bölüm. Böyle yazınca biraz saçma oldu ama bölüm içerisinde çok mantıklı geliyor gerçekten.

9. Cartmanland (5. Sezon - 2001)

Ninenizden bir milyon dolar miras kalsa ne yaparsınız? Mesela metrelerce uzayan sıraları beklememek için sadece sizin girebildiğiniz, kendinize ait bir lunapark açar mısınız? Eric Cartman ise adınız açarsınız. Cartman'ın hayatının en mutlu anlarını anlatan bölüm aynı zamanda Kyle'ın tanrıya olan inancını sorguladığı, bu kadar iyi şeylerin neden Cartman gibi birinin başına geldiğini düşündüğü bir bölüm.

8. Chinpokomon(3. Sezon - 1999)

Pokemon manyaklığının South Park'taki yansıması olan Chinpokomon bugün bile hala dizide ve oyunlarda zaman zaman yer alan bir öge. Ebeveynlere göre Japonlar Chinpokomon sayesinde Amerikalı çocukların beynini yıkayıp Japon askeri yapmaya çalışıyor. Japonlar da kendilerine göre Chinpokomon'u savunuyorlar. Savunmanın ne olduğunu buraya yazamayacağım fakat izleyenler hatırlayacaktır...

7. Professor Chaos (6. Sezon - 2002)

Dünyanın en tatlı çocuğu Butters'ın Kenny'nin ölümünden sonra gruba 4. olarak eklenmişti. Fakat Kenny'nin yerini dolduramadığı için Cartman, Kyle ve Stan tarafından gruptan atılan Butters bunu kabullenemez ve alt egosu olan Professor Chaos ortaya çıkar! Her ne kadar gerçek bir kötü olsa da söz konusu Butters olduğu için bıcır bıcır bir şeydir Professor Chaos.


6. Raisins (7. Sezon - 2003)

Wendy ile ayrılan Stan teselliyi Raisins adlı restoranda bulur. Amerika'daki ünlü Hooters'ın South Park versiyonu olan restoranda aradığını bulamayan Stan bir anda kendisini Gotik çocuklar ile arkadaş bulur. Bu arada Butters Raisins'de garson olan bir kıza aşık olur ve ailesinin bütün parasını restoranda harcar. Butters'ın ailesinin verdiği tepkiler, Stan'in yaşadığı aşk acısı gerçekten yüksek dozajda mizah içeriyor. 

5. Memberberries (20. Sezon - 2016)

Özellikle Star Wars - The Force Awakens ile başlayan nostalji saçmalığı ile dalga geçen bölümde neler olmuyor ki? Trump parodisi olaran Mr. Garrison harika bir başkanlık seçim kampanyası düzenliyor. Cartman'ın giydiği Token's Life Matters tişörtü ile hala gündemde olan siyahi sporcuların Amerika Milli Marşı'nı protesto etmesine değinen bölüm muhtemelen South Park'ın en acımasız bölümlerinden biri. 

4. With Apologies to Jesse Jackson (11. Sezon - 2007)

Randy Marsh katıldığı çarkıfelek yarışmasında büyük bir pot kırar. Can sıkan kişilere ne denir sorusunun yanında istemeden de olsa siyahiler için çok büyük bir ırkçılık söylemi olan kelimeyi söylemesiyle bütün dünya birbirine girer. Tabii ki sadece dizide değil gerçek hayatta da bir çok kişi bu bölüme isyan eder, CNN'de bu bölüm için özel tartışma programı bile yapılır. Tabii ki bir Super Friends kadar global bir mevzuya dönüşmüyor fakat yine de Amerika'da oldukça ses getirmeyi başarıyor.

3. Good Times with Weapons (8. Sezon - 2004)

Anime sevmeyen biri olsanız bile kesinlikle tapacağınız bir bölüm. İzledikten sonra "let's fighting love" diye tüm gün dolaşmanız çok normal, hiç şaşırmayın. Bölümü izleyeli neredeyse 15 sene olacak ben hala gün içerisinde bu şarkıyı söylüyorum. Keşke bu bölümü daha önce izlememiş olsaydım da ilk defa bu yazıyı okuduktan sonra izleseydim diye düşünmeden edemiyorum. Çok fazla detaya girmeden bölümü şöyle açıklayabilirim; bizimkiler uzak doğu dövüş silahları alıyorlar ve kendilerine birer anime karakteri yaratıyorlar. Zavallı Butters'ın ise başına gelmeyen kalmıyor. Butters cidden bu bölümde zirve yapıyor, insanın içini parçalıyor. Bir yandan da anırarak gülmenize sebep oluyor. Ha, bir de South Park'ın yaratıcıları Matt Stone ve Trey Parker'ın en sevdiği 2 bölümden biri. Diğer bölüm de listemizin zirvesinde yer alıyor zaten.

2. Scott Tenorman Must Die(5. Sezon - 2001)

Eric Cartman'ın intikam için ne kadar ileri gidebileceğini gösteren bir bölüm. South Park'taki karakterlerin masumiyetini yitirdiği bölüm olarak da kabul edebiliriz. Radiohead'in konuk olduğu bölüm bir çok efsanevi sahneye ev sahipliği yapsa da bölümün finali her şeyin önüne geçmekte. Dizinin yıllar içerisinde bu bölümde olan bitene değinmemesine, yokmuş gibi davranmasına rağmen South Park hayranları her zaman bu bölümü zirveye koymaktadırlar. Cartman gerçekten korkulacak biri...

1. Make Love, Not Warcraft (10. Sezon - 2006)

South Park ve World of Warcraft'ın bir araya geldiği bölüm tabii ki listemizin zirvesinde yer alıyor. Emmy ödülü kazanan bölüm gerçekten gülmekten karnımıza ağrılar sokan, ne zaman izlense World of Warcraft hesabını tekrar aktifleştirme gücüne sahip bir başyapıt. Matt Stone ve Trey Parker'ın da en sevdiği bölümler listesinde zirvede yer alan diğer bölüm. Bölüm çıktığında tüm dünya World of Warcraft'ın pençesine düşmüştü. Şu an hala 7-8 milyon oyuncuya sahip olsa da dünyanın en başarılı MMO oyununun en popüler olduğu dönemden bahsediyoruz. Yanlış bilmiyorsam büyük bütçeli bir South Park oyunu yapma kararının alınması da bu döneme denk geliyor. Bir çok girişimin ardından yaklaşık 6-7 yıl sonra South Park: The Stick of Truth çıkıyor. Ve tabii ki ardından da The Fractured But Whole oyunu.

Listeye alamadığımız diğer bölümlerden özür dileriz. Özellikle Randy Marsh'ın aslında Lorde olduğu bölüm, Game of Thrones ile dalga geçilen ve Princess Kenny'yi hayatımıza sokan bölümlerden bahsedemediğimiz için kalbimiz buruk. Eski bölümlerin ağırlıkta olmasının sebebi belki de yediğimiz Memberberry'ler yüzündendir...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum