Epic Games Store’a Bu Yıl İçerisinde Hesap Güvenliği İle İlgili Yeni Özellikler Eklenecek

Olması gerektiği gibi diyelim mi?

Epic Games Store'a yönelik olarak dile getirilen önemli eleştirilerden birisi de belirli özelliklere yer verilmemesi -ki bunların belki de başında hesap güvenliğine ilişkin özellikler yer alıyor.

Epic de bu eleştirilere kayıtsız kalmış değil anlaşıldığı kadarıyla. Nitekim paylaştıkları Hesap Güvenliği Bülteni ile mevcut tablo ve gelecekte yapılacaklar hakkında kullanıcılarını bilgilendirme yoluna gitmiş durumdalar. Mevcut kullanıcılara hesap güvenliği ile ilgili tavsiyeler de paylaşılmış bu bültende.

Tavsiyelerin başında artık hepimizin ezbere bildiği "kuvvetli bir şifre belirleme" tavsiyesi geliyor :) Buna ek olarak çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA) özelliğini aktif hale getirmeniz tavsiye ediliyor. Şu anda e-posta kimlik doğrulaması ve uygulama tabanlı kimlik doğrulması şeklinde sunulan bu özellik ileride SMS doğrulama ile desteklenecek yapılan açıklamaya göre.

Halihazırda Epic Games Store'un önemli eksiklerinden birisi olarak görülen yeni hesaplarda e-posta doğrulama özelliği "yakın dönemde" gelecekmiş. Bilenleriniz vardır, yapılan bir botnet saldırısı ile milyonlarca pasif, geçersiz Epic hesabı oluşturulmuştu bu özelliğin olmaması nedeniyle. Şu anda bu hesapları tespit edip ayıklamakla meşgul imiş kendileri. Eğer daha önce hesap açmamış iseniz ve Epic Store'a girmeye çalıştığınızda sizin e-postanız ile böyle bir hesap açıldığını görürseniz parola sıfırlama özelliği ile hesabı devralabiliyorsunuz.

Bültende, "Epic'in hesap sistemi, birçok farklı türde hesap ihlalini tespit ediyor ve yeni tespit yöntemleri ekleme konusunda çalışıyoruz'. E-posta adresiniz doğrulanmışsa ve hesabınızın gizliliğinin ihlal edildiğini tespit ettiysek, erişimi kısıtlamak için hesabınızı kilitleriz ve derhal e-posta üzerinden parola sıfırlama sürecini başlatırız. 2019 yılı boyunca, saldırıları tanımlamak ve bu saldırıların başarılı olmasını önlemek için ek tespit yöntemleri ekleyeceğiz" deniliyor.

Bakalım önümüzdeki dönemde Epic Games Store'un geliştirilmesine yönelik ne tür adımlar atılacak, ne gibi özellikler eklenecek. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum