Epic Games Store'a Sosyal Grup Sistemi Geliyor

Epic Games'in önceliği oyuncuların sosyalleşmesi

Epic Games Store yayınladığı yeni blog postunda mağazaya gelecek olan sosyal özellikler hakkında bilgi verdi ve üzerinde çalıştığı grup sistemini açıkladı. Bu sistemde oyuncular Discord kanallarına benzer biçimde oyun içinde ve dışında sohbet edebilecekler. Bu gruplar sesli, videolu ve yazılı sohbet desteğine sahip olacak.

Epic Game Store'un Sosyal Gelecek Vizyonu şu açıklamalardan oluşuyor:

Epic Games Store'u farklı platformlardaki arkadaşlarınla bağlantı kurabileceğin, sesli sohbet yapılan gruplara kolayca katılabileceğin ve hiç duraksamadan birlikte oyun oynayabileceğin bir platforma dönüştürmek istiyoruz. Yayınlanacak çok sayıda özellik var fakat bugün Grup Sistemi hakkında bir ön inceleme paylaşmak istiyoruz.

Grup Sistemine Giriş

Epic Games Başlatıcısı gelecekte oyuncuların birlikte grup oluşturarak ses, metin ve diğer yollarla iletişim kurabilmesine olanak tanıyan yeni bir grup sistemine sahip olacak. Tüm takım arkadaşları arasındaki ortak kontroller sayesinde grup deneyiminin herhangi bir noktasında dâhil olabilecek veya çıkabileceksin. Bir oyun oynarken veya birlikte oynayacak yeni bir oyun ararken arkadaşlarınla ve takım arkadaşlarınla sohbet et.

Grup Penceresi

Çok yakında yayınlanacak olan Grup Sisteminde, aktif olarak yer aldığın Grup için bağımsız bir pencere olan "Aktif Grup Penceresi" bulunacak. Bu pencerede arkadaşların ve takım arkadaşlarınla iletişim kurmak ve oynamak için çeşitli seçeneklere sahip olacaksın. Arkadaşlarını bir oyun oynamaya ikna etmek için güncel öne çıkan anlarını paylaş veya gruptaki bazı arkadaşlarınla bir karşılaşmaya başladıktan sonra tüm Grup ile konuşmaya devam et.

Gruplara Katıl / Gruplardan Ayrıl

Grubun tek bir sahibi olmayacak ve bu sayede bir arkadaşın çevrimdışı olması gerektiğinde Grubun geri kalanı aktif kalmaya devam edecek. Pencerede her grup üyesi kendi ses ve video seçeneklerini kontrol edebilecek. Ayrıca diğer arkadaşlarını davet edebilir veya grubu kilitleyebilirsin.

Grup Etkileşimine Oyun İçinde Devam Et

Grup Penceresi eklentisi aynı zamanda Oyun İçi Grup Temsili içerecek. Grubun sadeleştirilmiş görünümü oyun içindeyken açılıp kapatılabilecek ve grup üyeleri ile durumlarını gösterecek.

Bu ay ayrıca Epic Games Store'a Oyuncu Kartları gelecek. Sosyal Panelde bir arkadaşınımızın üzerine tıkladığımızda o arkadaşımızın Oyuncu Kartı açılacak ve bize çeşitli yeni seçenekler sunacak. Gelecekte kendi Oyuncu Kartımızı da özelleştirebilecekmişiz, bu da Steam'in Profil özelliğinin çok daha basit bir hali olacakmış gibi görünüyor şimdilik.

Sosyal özellikler iyi güzel de, aylar önce sözünü verdikleri Başarım sistemini de artık hayata geçirseler çok güzel olacak.

YORUMLAR
sSnake
18 Mart 2021 14:43

Başarım sisteminin ilk ayağı geçen sene Ağustos'tan beridir hayata geçmiş durumda. Kimi geliştiriciler halihazırda kullanıyor ve kimisi oyun içinde Epic Sosical Panel üzerinden görüntülenebiliyor.

Epic, Gold, Silver ve Bronze kupa ve xp sistemini de kapsayan, Epic Launcher üzerinden de görüntülenebilecek başarımlarsa bu yıl içerisinde geliyor dendi 28 Ocak'ta yayınladıkları blog postunda.

Benim de açıkçası bu yeni başarım sistemi en çok merak ettiğim şey. Çapraz platform desteği de olacak Epic başaımlarının. Tabi geliştiriciler o şekilde ayarlamayı tercih ederlerse.

Parolamı Unuttum