Epic, Satın Aldığınız Oyun Kısa Sürede İndirime Girerse Para İadesi Yapacak

Oyuncu dostu bir hareket

Daha önce de Epic Games'in çeşitli durumlardaki para iadeleriyle ilgili bir haberimiz olmuştu hatırlarsanız. Buna göre Epic, bölgesel fiyatlandırmaya geçtikten sonra fiyatı düşen oyunlar karşısında para iadeleri yapmaya başlamıştı. Yani eğer siz 20$'lık bir oyunu o fiyattan aldıysanız ve bölgesel fiyatlandırmaya geçince oyuna 59 lira değer biçildiyse siz bunu daha talep bile etmeden Epic Games hesabınıza aradaki farkı yatırıyordu.

Anlaşılan her ne kadar Epic Games bunu büyük harflerle duyurmamış olsa da indirim dönemlerinde de benzer bir uygulama başlatmışlar. Eğer indirim dönemini unutarak bir oyun satın aldıysanız, ya da satın aldığınız oyun birkaç gün içerisinde herhangi bir şekilde indirime girdiyse Epic Games Store aradaki farkı yine talep gerekmeksizin iade ediyor.

Bunu gündeme getiren de Studio Mayday'in kurucularından Joshua Boggs. Boggs Twitter hesabından paylaştığı mesajda kendisine Epic Games'ten gelen maili göstermiş. Mailde şöyle yazıyor:

Merhaba Joshua,

Kısa süre önce Epic Games Store'dan sipariş vermiştin. Satın almış olduğun oyunların fiyatı kısa süre önce düştü, bu yüzden sana aradaki farkı para iadesi yapıyoruz.

Satın alımın detayları veya Epic'in para iadesi için oyunun satın alma tarihinin üzerinden en fazla kaç gün geçmiş olmasını gerektirdiği bilinmiyor. Ancak doğrudan talep olmaksızın böyle bir sistemi otomatiğe bağlamak da gerçekten oyuncu dostu bir hareket diyebiliriz. Benzer durumu Steam'de de, oyunun satın almanızın üzerinden iki hafta geçmeden ve 2 saatten az oynadıysanız yapabiliyorsunuz (oyunu iade et, indirimli olarak tekrar al) ama indirimden habersiz olarak isteyerek aldığınız ve belki de saatlerce oynadığınız oyunu iade edememek can sıkıcı olabilir.

Bu kısmi iade politikasını diğer mağazalar da benimserse gerçekten harika olabilir.

YORUMLAR
ocelot1789
18 Mayıs 2020 21:47

Onun yerine aslında fark talebi verseler. Mesela 150 liraya aldığım oyun 90 TL olunca bana 60 liralık çek verebilir.  Hem iade suistimali gibi şeyler de olmaz. Hem kim bir tane oyun alıp bırakıyor ki? 

sSnake
18 Mayıs 2020 21:05

Bence yıl sonuna kadar ücretsiz oyun dağıtacakları için süre aralığını şimdilik özellikle saklı tutuyorlar. WWZ'de altı hafta önce satın alımlara dahi geri ödeme yapılmış oyun ücretsiz dağıtıldığında.

Bir saat önce self servis iade özelliğini de eklediler mağazaya bu şekilde otomatikman sistem üzerinden Steam'de olduğu gibi iade talebi oluşturulabilecek. Epic destek ekipleri büyük bir yükten kurtulmuş oldu.

Parolamı Unuttum