Eski Activision CEO'su Bobby Kotick, TikTok'u Satın Almak İstiyor

Activision'dan ne kadar kazandığını siz hesap edin

Eski Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, bir kez daha gündemde. 1991 yılından 2008 yılına kadar Activision'ın, daha sonra da Activision Blizzard'ın patron koltuğuna oturan yönetici zorlu bir sürecin ardından şirketten ayrılmıştı. Kotick, şimdi de dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birine göz dikmiş gibi görünüyor.

Hatırlarsanız bundan birkaç yıl önce ABD hükümeti, ByteDance'in uygulamasına yönelik bir yasa tasarısını parlamentoya taşımıştı. Wall Street Journal'ın iddialarına göre tam da bu dönemde Kotick, ByteDance'in patronu Zhang Yiming'in kapısını çalarak TikTok'u satın almak istemiş.

Aynı iddialara göre Kotick, bu fikrini aralarında OpenAI CEO'su olan Sam Altman'ın da bulunduğu bir fona taşımış durumda. Eğer ortaklık oluşursa, TikTok'un yeni sahibi milyarlarca dolar karşılığında Kotick ve bu fonun üyeleri olacak. 

ABD'deki yasa tasarısının ise yakın zamanda sonuçlanması bekleniyor. TikTok, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada ise bu kararı "170 milyon Amerikalı vatandaşın ifade özgürlüğünün önüne geçilmesi" olarak değerlendirdi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum