F2P Devi Nexon Lootbox'lar Yüzünden Cezaya Çarptırıldı

Adil olmamanın cezası

Kore Adil Ticaret Komisyonu aralarında oynaması ücretsiz oyunlar sektörünün dev isimlerinden Nexon'un da bulunduğu üç oyun geliştiricisine ceza yağdırdı. Yaklaşık 1 milyon dolarlık cezada aslan payını Nexon ödeyecek, firmaya düşen miktar 875 bin dolar olarak belirlenmiş.

PCGamer'ın haberine göre cezanın sebebi Sudden Attack oyununda düzenlenen Celebrity Count etkinliği. Bu etkinlikte tanesi 85 sente satılan lootboxların içinden iki tane puzzle parçası çıkıyormuş ve 16 parçayı da bulup birleştirenler oyun içi avantajlara sahip oluyormuş.

Normalde bu 16 parçanın da düşme ihtimallerinin eşit olması gerekirken bazı parçaların düşme ihtimalinin binde 5 gibi son derece ufak olduğu ortaya çıkmış. Sanırım bunun fark edilmesinde bir oyuncunun tüm parçaları toplamak için 430$ harcamasının da etkisi olmuştur. Adam 500'den fazla eşya kutusu almış yani, hele ki her kutudan 2 parça çıktığını düşünürsek bunu sadece şanssızlık olarak değerlendirmek mümkün değil.

Nexon yaptığı açıklamada "biz puzzle parçalarının düşme olasıklarının farklı olduğunu belirtmek istedik ama Komisyon kullandığımız cümleyi 'eşit olasılık' olarak yorumlamış" demiş ve tüm bunların yanlış anlamadan kaynaklandığını belirtmiş.

Öyle de olsa bir parçası binde 5 olasılığın arkasına saklamak da hiç de adil bir davranış değil, ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum