Facebook Da Bulut Tabanlı Oyun Yayını Yarışına Katılıyor

Facebook Gaming'den yeni adım

Bulut üzerinden oyun yayını dünyasında Google (Stadia), Amazon (Luna) ve Microsoft (xCloud) gibi güçlü isimlerin arasına Facebook da katılıyor.

Facebook da Facebook Gaming üzerinden web tarayıcısı ve Android uygulaması ile bulut tabanlı oyunları ABD'nin bazı bölgelerinde beta olarak erişime açtı. Sistemin desteklediği ilk oyunlar Asphalt 9: Legends, Mobile Legends: Adventure, PGA TOUR Golf Shootout ve Solitaire: Arthur's Tale oldu. Gördüğünüz gibi Facebook öyle çok iddialı söylemler yerine ilk başta mobil oyunlarla sistemi denemeye başlamış.

Bunun da sebebini, Facebook Gaming'de diğer benzer sistemlerin hatalarından ders aldıklarını, çıkışta öyle çok büyük sözler vermeyeceklerini ve işleri ağırdan alacaklarını söyleyerek açıklıyorlar. O yüzden de başlangıçtaki oyun kadrosu seçili bazı türlerdeki mobil oyunlardan oluşuyor. Servis henüz beta aşamasında olduğundan gün geçtikçe yeni oyunlar katılacak ve kapsam da genişleyecek.

Facebook Gaming'in bu yeni sistemindeki tüm oyunlar f2p oyunlar ve içlerinde uygulama içi satın alımlar sunuyor. Facebook, oyun dünyasındaki tanınmışlığını browser oyunlarına borçlu ve bunu da unutmadığını gösteriyor.

YORUMLAR
creepylord
28 Ekim 2020 11:25

İşin içinde "Facebook" olunca bi soğuyorum nedense. 

Parolamı Unuttum