Facebook'un Android'deki Yeni Evi: Facebook Home

Dev sosyal paylaşım sitesinin yeni uygulaması dün akşam saatlerinde tanıtıldı.

Facebook'un “Android'deki yeni evimizi görmek ister misiniz?” gibisinden söylemleriyle insanların “Yeni bir Facebook telefon geliyor bence.” ya da “Yok be, olsa olsa yeni bir Facebook uygulamasıdır o.” arasında gidip gelmesine neden olan Facebook Home, sonunda tanıtıldı.

Peki ne bu Facebook Home? Telefonumuzdaki uygulamaları değil de, Facebook ile Facebook arkadaşlarımızı temeline oturtan bir uygulama ve temelde Android işletim sistemini kullanıyor. Basit, sade bir arayüze sahip ve zaten gereğinden çok çok fazla hayatımıza girmiş olan Facebook'un iyice içimize işlemesini sağlayacak. Temelde bu... Peki ya pratikte nasıl işimize yarayacak?

Her şeyi bir yana bırakıp ilk olarak Facebook bildirimlerimizi görmek istiyorsak, Facebook arkadaşlarımızla daha verimli sohbet etmek vazgeçilmezimizse (Chat Heads ile, atıyorum Flipboard'da takılırken bir pop-up vasıtasıyla arkadaşımızdan gelen iletiyi görebiliyoruz mesela) ya da sıkça sohbet etmek istediğimiz kişileri tek sıra hâlinde dizip onlara dilediğimiz an kolayca ulaşma isteğindeysek, Facebook Home bizim için biçilmiş kaftan demektir.

İlk olarak belirli marka ve model Android'li cihazlara çıkacak olan Facebook Home (Samsung GALAXY S III, Samsung GALAXY S4, Samsung GALAXY Note II, HTC One, HTC One X, HTC One X+), zamanla farklı akıllı telefon ve tabletlerde de boy gösterecek. HTC First ise, kutudan Facebook Home'la birlikte çıkacak imiş. Eğer bu telefonlardan birine sahipseniz, 12 Nisan'ı beklemeniz gerekecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum