Fallout 4 Hakkında Şu Ana Kadar Bildiğimiz Her Şey!

Fallout 4 fena geliyor...

 

Sabah saatlerinde yapılan konferansın ardından, Fallout 4 hakında öğrenebildiğimiz ne varsa burada derliyoruz...

Bethesda, konferansın 1. saati dolmuşken ve Dishonored2, Doom gibi kelle yapımlar gösterildikten sonra 'Evet, artık konferansımızın sonuna geldik...'  diyerek neticesi tahmin edilebilecek bir şaka yaptı ve karşılığını da seyircilerden şakayla karışık yuhlanarak aldı. Bundan sonrası ise yarım saati aşkın bir Fallout 4 resitaliydi.

Bakalım elimizde neler var:

  • Son yıllarda oyunların çok erken duyurulması ve zaman geçtikçe oyuna olan ilginin azalması söz konusu... Bethesda bunu çok iyi analiz ediyor: Oyun 10 Kasım 2015'te PC, Xbox One ve PS4 için piyasada olacak!

  • Oyunda yepyeni bir craft mekaniği bulunacak. Bu tür craft mekanikleri tanıtılırken 'sınırsıza yakın seçenek' diye şişirilir hep ama bu kez gerçekten öyle! Tanıtım sırasınca yapılan farklı silahlar akıl almaz düzeyde...

  • Fallout 4'te bir üs sistemi olacak... Kendi evimizi bir çok seçenekle oluşturabileceğiz. Hatta elektrik şantiyesi bile kurabilecek, elektrikli tabelalar bile yapabileceğiz. Burada da inanılmaz geniş seçenekler var.

  • Oyunun ana yapımcılarından Todd Howard'ın şöyle bir açıklaması var: "Skyrim'in açık dünya yapısı üzerine aldığımız olumlu tepkiler bizi Fallout 4'ün açık dünyasının içini daha fazla doldurmaya itti. Açık dünya sunuyorsak, yapabileceklerimiz konusunda daha fazla serbestlik sağlamalıydık." 

  • Geçmiş oyunların aksine kadın/erkek ana karakterlerimiz seslendiriliyor olacak. Todd bu konuda şunları söylüyor: "Bir hikâye anlatmaya çalışan oyunlara bakarsanız, ana karakterlerin seslendirildiğini göreceksiniz. Yapmaya çalıştığımız şey karakterler için doğru sesleri bulmaktı. Bu bağlamda çok iyi iki seslendirme sanatçısı ile çalıştık. Son 2 aylarını 13.000 satırı aşkın diyalogu seslendirmekle geçirdiler. Hikâye anlatımı ve duygusal anların aktarımı konusunda daha önce hiç başaramadığımız bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum."

  • Oyun elbette post-apokaliptik dönemde geçecek ancak bu kez tüm bu kıyamet senaryosu yaşanmadan 200 yıl önceden başlayacağız oyuna... Ve evet, 200 yıl sonra da aynı karakterler oynamaya devam edeceğiz. Burada Bethesda oyunun hikâyesini açık etmemek için detay vermekten kaçındı. 

  • Oyunun koleksiyoner sürümü içerisine akıllı telefonunuzu entegre edebileceğiniz bir gerçek bir Pip-Boy bulunacak.Eş zamanlı olarak Pip-Boy'un yazılımı da iOS ve Android için indirilebilir olacak. Bu sürüm $120'dan satışa çıkacak.

  • Dün gece iOS için Fallout: Shelter yayınlandı. Yakında Android için de gelmesi bekleniyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum