Fallout 76 NPC'leri Oyuncuların Silahlarını Çalmaya Başladı

Yapay zekanın intikamı

Fallout 76'ya Wastelanders güncellemesi ile gelen NPC'ler, beklenmedik hareketler yapmaya başladı. Oyuncuların bir süredir ısrarla istediği bu NPC'ler, oyuncuların silahlarını çalıyor!

Wastelanders güncellemesi ile yavaş yavaş oyuna geri dönen pek çok oyuncu, yanlarına bir NPC alarak hayatlarına devam ederken bu ilginç sorun ile karşılaşmış. Oyunculardan gelen geri dönüşlere göre bu durum, özellikle etkinliklerin ortasında baş gösteriyor.

Bahsi geçen etkinlikler olarak Riding Shotgun ve Radiation Rumble gösterilmiş. Bu etkinlikler esnasında ölen oyuncular, geri döndüklerinde kuşandıkları silahın NPC dostlarına geçtiğini fark etmiş. NPC'ler ölen oyuncuların üzerindeki tüm mermileri toplamayı da ihmal etmiyor!

Taibi ki bu durum oldukça can sıkıcı. Etkinliğe girdiğiniz nadir silahınızı yapay zekanın elinde görmek keyfinizi kaçırabilir. Özellikle üzerinizdeki mermileri kaybetmek, bu eşyaların üretimi için harcadığınız zamanın ve paranın anlamını yitirmesine sebep oluyor.

Bahsi geçen durumu tetikleyen şeyin ne olduğu ise henüz kesinleşmiş değil. Oyuncuların bir kısmı bahsi geçen etkinliklerde öldükleri halde silah ya da mermi kaybı yaşamadıklarını belirtmiş. Bethesda, yaptığı bir açıklama ile bu sorunun üzerinde çalışıldığını da belirtti.

YORUMLAR
ocelot1789
23 Nisan 2020 13:49

Ne güzel özellik yahu. Buna karşı resist falan kasılabiliyorsa, dengeleniyorsa güzel. NPC'lerin işinin sadece bize ölmek olmadığı veya anlamsız bir 500 kişiden aşağı kesilemediği mekanik MMO'lar tarihe gömülmeli artık.

Parolamı Unuttum