Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'ın İlk Yorumları Geldi

Sanırım bir süre Harry Potter evreninden uzak kalacağız.

Harry Potter evreninde geçen ve serinin öncesini anlatan Fantastic Basts filmlerinin ikincisi The Crimes of Grindelwald'ın ilk yorumları geldi. Yorumlar oldukça olumsuz, filmden beklentiniz neydi bilemiyorum ama film herhangi bir beklentiyi karşılama konusunda sınıfta kalmış.

Angie Han(Mashable): Crimes of Grindelwald, her anlamda yarım kalmış bir film gibi hissettiriyor. Karakter motivasyonlarından tutun dünyanın oluşturulmasına kadar her alanda bir noksanlık var. Paris'in bu versiyonunda spesifik olan hiçbir şey yok. Ucuz bir kartpostalda bile bu şehre dair daha büyülü şeyler bulabilirsiniz. Geri dönen kahramanlarımız nedense daha az tanıdık geldi. İlk filmdeki hallerinden oldukça farklılardı. Bunun en büyük sebebi de filmde genel olarak hakim olan korkunç kararlar silsilesi.

A.A. Dowd (A.V. Club): Devam eden hikayenin pek de gereği olmayan yeni bir parçası. Eski hatırların film şeklindeki bir yansıması veya kabul edilebilir bir ölçüdeki Universal Studios'un Wizarding World bölgesinin alternatif bir çırpınması...

Justin Chang (L.A. Times): Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, J.K. Rowling hayranlarını derin bir öfke içinde bırakmaya yetecek bir film. Hatta bazı yerlerde gözlerini açık tutmakta bile zorlanmışlardır. Tahmin ediyorum ki Rowling ve Warner Bros.'daki yapımcı arkadaşları hayranları pek düşünmemişler. Bir ön seri (prequel) çekmeyi planlarlarken tek düşündükleri Harry Potter'ı kullanmak olmuş gibi duruyor.

Russ Ficher (Birth.Movies.Death): Netflix dizilerinin sinemaya yansımış hali gibiydi. İçerisinde bir yerlderde çırpınan Harry Potter filmlerinin ruhunu görebiliyordunuz fakat bu büyülerin neredeyse hiçbiri işe yaramamış.

Kate Erbland (IndieWire): Bu kez J.K. Rowling'in aşırı beklenti yaratan Harry Potter'ın devam serisinin ikinci filminde hayal kırıklığı yaşamaya başlıyoruz. Bunlar aslında birer Wizarding World hikayeleri yani tek başlarına birer roman değiller. Üstüne üstlük bizlere beş filmlik bir seri sözü verildi. Tabii bu söz henüz daha ilk film çıkmadan önce verilmişti. Bu serilerin içlerini doldurmak için çok fazla zamanları vardı. Fakat tüm bunlara rağmen bu ikinci filmde gördüklerimiz, özenilmemiş bir yapımdı.

Brian Truitt (USA Today): Bu yeni seri Potter filmleri arasındaki boşluklara köprü olmak için çıksa da filmler aynı zamanda Potter evrenini gerçek dünya tarihine de bağlıyordu ve bunu da ilginç bir şekilde yapmayı tercih etti.

Johnny Oleksinski (NY Post): Fantastic Beasts'in devam filmi ilk filme göre oldukça gelişmişti. Akıllıca bir şekilde Amerika'yı arkasında bırakıp hikayeyi Londra ve Paris'e taşımış. Biz de bu seri sayesinde yeni yerleri keşfetmeye başlıyoruz.

Bir-iki eleştri hariç neredeyse tüm eleştiriler filmin sıkıcı, durağan ve beklentileri karşılamaktan uzak olduğuna değinmiş. J.K. Rowling, Harry Potter'ın ekmeğini uzun zamandır yiyor. Belki de artık emeklilik olmasa bile uzun bir ara vermesinin zamanı gelmiştir. Aynı şey Harry Potter evreninde geçen filmler için de geçerli tabii...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum