Fia'nın İç Çamaşırı Elden Ring'den Ban Yemenize Neden Olabilir

Oyununuza gelenlerin yere bıraktığı her şeyi almayın

Elden Ring'in en ilginç 'zırh' parçalarından biri Deathbed Smalls ismini taşıyor. Biliyorsunuz oyunda Ölüm Döşeği Refakatçisi (Deathbed Companion) var, Fia. Fia'nın görev zincirini tamamladığınızda başlığı ve cüppesinden oluşan setine sahip olabiliyorsunuz ama bir de oyundan kesilmiş olan bir zırh parçası var. Fia'nın giydiği iç çamaşırı, yani Deathbed Smalls.

Bu zırh parçasının açıklamasında "Ölüm Döşeği Refakatçisi Phia tarafından giyilen etek" yazıyor ama görselinden de göreceğiniz gibi bu zırh parçası bir etek olmaktan son derece uzak.

Her ne kadar Deathbed Smalls oyundan kesilmiş olsa da, hile yaparak bu eşyaya sahip olmak mümkün. Tek yapmanız gereken Cheat Engine kurmak, Elden Ring cheat tablosunu yüklemek, oyunu offline moda alarak kendinize 1930300 numaralı eşyayı vermek. Böylece oyunda siz de bu eşyaya sahip olabilirsiniz.

Ama bu eşyaya sahip olmanın şöyle bir riski var, ban yiyebiliyorsunuz. Bildiğiniz gibi oyun çalışırken bir de Easy Anticheat çalıştırıyor ve eğer oyun dosyalarında modifikasyon yaptığınız fark edilirse ilk etapta soft ban yiyorsunuz. Soft ban yemek demek oyunun online kısmından mahrum kalmak demek. Daha doğrusu karantinaya alınıyorsunuz ve sadece diğer karantina oyuncularıyla birlikte oynayabiliyorsunuz. Bu da summon havuzunu oldukça küçültüyor tabii.

Ancak bunun bir de devamı var, bu soft ban kalıcı ban'a dönüşebiliyor ve bu durumda artık oyunu online olarak oynamanız mümkün olmuyor.

İşte bu olay başınıza siz kalkıp da Cheat Engine kullanmadıysanız bile gelebilir. Dünyanızı ziyaret eden bazı oyuncular yere kasti olarak bu eşyayı bırakabiliyor ve siz de bunu aldığınızda sistem tarafından işaretlenmiş oluyorsunuz. Yani hileye hurdaya bulaşmasanız bile öyle yerde gördüğünüz her şeyi alıp sakın bir de kullanmaya kalkmayın. Eğer aldığınız eşyanın Deathbed Smalls olduğunu fark ederseniz yapabileceğiniz en iyi şey hiç kullanmadan elinizden çıkarmak olur. Durduk yere ban yemeyin yani.

Aşağıda oyundan kesilmiş olan ama gerçekten de göze çok hoş görünen Deathbed setinin videosunu izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Atlas Estrella
20 Nisan 2022 05:55

Eller diyor "mini etek", ben diyorum "hani etek?"

Decypher
Atlas Estrella
20 Nisan 2022 12:33

Etek görmesek inanırdık :D


Parolamı Unuttum