FIFA 21'in PC'de Neden Eski Nesil Versiyonu Kullandığı Belli Oldu

Ne kadar da anlamsız

FIFA 21'in PC versiyonu bu sene artık "eski nesil" diyebileceğimiz PlayStation 4 ve Xbox One versiyonunu temel alıyor. Dün FIFA 21'in PlayStation 5 fragmanını gördükten sonra bu fark iyice ortaya çıktı:

Eurogamer'ın haberine göre Electronic Arts PC'de FIFA 21'in eski nesil versiyonunu yayınlamak istemiş, çünkü oyunun sistem gereksinimlerini yükseltip satışların azalmasını istememişler. "Oyunun mümkün olduğunca çok PC oyuncusuna ulaşmasını istiyoruz" derken elbette oyuncuları değil, oyundan gelecek parayı düşündüklerini söylemekte bir sakınca yoktur sanırım.

Oyunun baş yapımcısı Aaron McHardy, PC oyuncularına "dördüncü nesil", Xbox Series ve PS5 oyuncularına ise "beşinci nesil" özellikler sunmaya karar verdiklerini söylüyor.

"Beşinci nesil bir oyun çalıştırmak için mimimum sistem özelliklerinin çok yükselmesi gerekecekti, bu da çok sayıda oyuncunun oyunu oynayamaması anlamına gelecekti. Bu yüzden PC'de FIFA'nın dördüncü nesil versiyonunu sunduk, böylece FIFA oynamak isteyen herkese kapıyı açmış olduk" diyor kendisi.

Bu mantıkla gidersek hiçbir oyunun PC versiyonunun yeni nesli baz almaması gerekir, umarım diğer firmalar da EA ile aynı yolu izlemez.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum