Final Fantasy 16, PS5'ten En Az 6 Ay Sonra PC'ye Gelecek

Nihayet elimizde kesin bir bilgi var

Final Fantasy 16 ilk duyurulduğunda platform bilgisi kafaları karıştırmaya yetmişti. Yayınlanan ilk fragmanın sonunda PS5 versiyonunun diğer versiyonlarından önce çıkacağı söylenmiş ve "PC için de mevcuttur" denmişti. Hatta fragmanın başında görüntülerde "izleyeceğiniz içeriğin görüntüleri, PS5 deneyimini emüle eden PC'den alınmıştır" diyordu.

Ancak bunu bir hata olduğu kısa süre içinde fark edildi çünkü Sony'nin aslında bu bilgiyi açıklama yetkisi yoktu. Fragman apar topar değiştirildi, içindeki PC ibareleri de tamamıyla kaldırıldı.

O zamandan beri aslında oyunun PC'ye geleceğini, PS5 için süreli exclusive olacağını biliyoruz ama bunun ne kadar süreliğine olduğunu tahmin etmekten ileriye gidemiyorduk. Sonuçta Final Fantasy 7 Remake'in PC'ye gelişi neredeyse bir buçuk yıl sürmüştü, Final Fantasy 15'te de durum farklı değildi.

Resmi PlayStation Twitter hesabından paylaşılan yeni reklamda çeşitli PS5 oyunlarını görüyoruz ve FF16 görüntülerinin alt kısmında "Final Fantasy 16'nın 2023 yaz aylarında çıkması bekleniyor. Altı aylığına PS5'e özel" ibaresi bulunuyor.

Bu hem Final Fantasy 16'nın PC'ye de geleceğinin resmi duyurusu olmuş oldu, hem de exclusive olayının 6 ay süreyle geçerli olduğunu öğrenmiş olduk.

Elbette bu Final Fantasy 16 PS5'e çıktıktan tam 6 ay sonra PC'ye gelecek anlamına gelmiyor, ama bu sefer 1.5 yıl bekleyeceğimizi de sanmıyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum