Final Fantasy XVI Duyuruldu Ama Platformları Kafa Karıştırdı

Yeni macera için kolları sıvayalım

PlayStation 5 Showcase’te duyurulabileceği düşünülen oyunlardan birisi de sıradaki Final Fantasy oyunuydu -ki öyle de oldu; gösterimin hemen başında bizleri Final Fantasy XVI karşıladı:

Fragmanda savaşların gerçek zamanlı olduğu görülüyor. Dikkat çeken bir detay, sadece tek bir karakterin yönetildiği sahneler izlememiz. Yeni oyunda öncekiler gibi bir ekibi yönetmek yerine, aksiyon-RYO’lardan alıştığımız üzere tek bir karakteri yönetiyor olabilir miyiz? Aşina gelen düşmanlar olduğu gibi, Final Fantasy denildiğinde ilk aklımıza gelen şeylerden olduğunu söyleyebileceğimiz sevimli Chocobo’larımızı da gördük bu videoda. Fragman, oyunun Ortaçağ temalı bir oyun olacağını da hissettirdi. Güzel bir fragmandı vesselam.

FF XVI’nın yapımcılığını Naoki Yoshida (FF XIV’ün yapımcısı ve yönetmeni), yönetmenliğini ise Hiroshi Takai (Last Remnant’ın yönetmeni) üstlenmiş durumda. Yoshida, FF XIV için çalışmalara da devam ettiği için bu yeni oyunda yapımcılık rolüyle yetinmiş gibi görünüyor.

Oyunun çıkış tarihi belli değil ama yayın sırasında gösterilen fragmanın sonunda oyunun PS5 versiyonunun diğer versiyonlarından önce çıkacağı belirtiliyor ve "PC için de mevcuttur" deniyordu. Hatta fragmanın başında görüntülerde "izleyeceğiniz içeriğin görüntüleri, PS5 deneyimini emüle eden PC'den alınmıştır" diyordu. Ancak sonradan yayınlanan fragmanda PC ibareleri kaldırıldı, Square Enix de yayınladığı bültende PC'ye hiç değinmedi. Hatta "FF 16'nın PS5 dışındaki platformlara geleceğine dair bir açıklamamız olmayacaktır" dediler. Sony orada da ufak bir hata yaparak oyunun PC'ye de geleceğini duyurmuş oldu, demek ki süreli bir PS5 exclusive olacak bu oyun.

YORUMLAR
allalla
17 Eylül 2020 14:16

Oyunun karanlık temasını baya beğendim ben. Dövüş mekanikleri de iyi olursa tadından yenmez, ön siparişle PC'ye alınır.

sSnake
17 Eylül 2020 12:32

Beni her zaman büyülemeyi başaran önceki FF gösterimlerinden olamadı bu oysa ki ara bir oyun da değil birebir 16. oyun.  

İses
17 Eylül 2020 11:32

Umarım ps4 e de çıkar

Parolamı Unuttum