Final Fantasy Serisinin Ünlü Bestecisi Nobuo Uematsu Oyun Müziklerinden Uzaklaşacak

Tam olarak kopmuyor ama eskisi kadar çok beste yapmayacak

Square Enix'in ünlü bestecisi Nobuo Umeatsu, Fantasian Neo Dimension'ın ardından oyun müziklerine bir nevi veda edeceğini açıkladı.

Özellikle de Final Fantasy oyunlarının müzikleriyle tanıdığımız Umeatsu yayınladığı video mesajda "Fantasian 5 Aralık'ta çıkıyor. Bu benim video oyun müziği bestecisi olarak son projem. Umarım alır ve oynarsınız. Desteğiniz için teşekkürler." dedi.

Tabii bu mesajın ardından sayısız yorumla karşılaştı Umeatsu ve bunun üzerine yanlış anlamaları önlemek için bir mesaj daha paylaştı. Üstad özetle diyor ki "video oyun müziklerinden emekli olmuyorum ama eskisi gibi tüm albümü tek başıma sırtlamayacağım."

"Bekleyin, bekleyin, bekleyin. Herkes bir sakinleşsin. Sanırım ortada bir yanlış anlama oldu, video oyun müzik işlerinden emekli olmuyorum.

Video oyun müzik işlerinden biraz uzaklaşacağım çünkü yapmak istediğim müziklere daha fazla vakit ayırmak istiyorum.

Bir video oyununun tüm soundtrackini üstlenmek buna adamam gereken vakti düşünürsek çok zor olacak, ama tek bir tema şarkısı gibi işlerle devam etmek istiyorum."

Neo Dimension, Apple Arcade'de yayınlanan 2021 tarihli Fantasian'ın geliştirilmiş hali ve PC, PlayStation, Xbox ve Switch için çıkacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum