Fortnite'ın Battle Royale Modu Bir Günde Bir Milyon Oyuncuya Ulaştı!

PUBG'ın çekindiği kadar varmış

Epic Games Fortnite için ücretsiz bir Battle Royale modu yayınlamaya karar verdiğinde sanırım kimse oyunun bu kadar büyük ilgi göreceğini beklemiyordu. Ama bedavaya oynanabilen bu mod tüm beklentileri aştı ve yayınlandığı gün bir milyondan fazla oyuncu tarafından oynanarak rakiplerine göz dağı verdi.

Fortnite'ın resmi Twitter hesabından atılan mesaja göre Battle Royale modunun bir milyonun üzerinde oyuncuya ulaşması yalnızca 24 saat sürdü ve elbette bunda bu modun tamamen bedava olarak oynanabilmesinin büyük etkisi var. Böylece özellikle de PlayerUnknown's Battlegrounds ile gündeme gelen Battle Royale modunun nasıl bir deneyim sunduğunu merak eden ama oyuna o kadar para vermek istemeyen oyuncular da bu deneyimi yaşamış oldular diyebiliriz. Bunun Epic Games için şöyle bir artısı da var, bu modu deneyen bir milyon oyuncunun önemli bir kısmı şu an Erken Erişimde olan ana oyunu da muhtemelen merak edecek ve bu da satışlara olumlu olarak yansıyacak.

Tabi ben bu kadar büyük ilgi beklenmiyordu diyorum ama sanırım PlayerUnknown's Battlegrounds'un geliştiricisi Bluehole Studio bunu öngördüğü için geçtiğimiz hafta Epic Games'i eleştiri yağmuruna tutmuş ve firmayı PUBG'nin sunduğu deneyimi taklit etmeye çalışmakla suçlamıştı. Hatta Bluehole bu konuda bir adım daha ileri gitmiş ve Fornite ile PUBG arasındaki şüphe götürmez benzerliklerden dolayı "yasal haklarını kullanabileceğini" bile söyleyerek aba altından sopa göstermişti.

> Fortnite - Erken Erişim İnceleme

Bluehole'un başkan yardımcısı Changhan Kim daha sonra yaptığı açıklamayla kızdıkları şeyin bir başka oyunun Battle Royale modu kullanması olmadığını söylemişti. Sonuçta GTA 5'te benzer bir mod yayınladı ve bu sorun olmadı, yani aslında isteyen herkes böyle bir mod yaratabilir. Kim, açıklamadaki hedeflerinin Epic Games olduğunu çünkü PUBG'yi geliştirirken Unreal motoru kullandıkları için zaten Epic Games'e yüklü miktarda telif ödemekte olduklarını, Epic Games'in bir yandan 'bağımsız geliştiricileri destekliyoruz" deyip diğer yandan bu başarıya gölge düşürecek bir girişimde bulunmasını anlayamadıklarını söylüyor.

Şu an Bluehole Studio'nun söylediği gibi bir yasal yola başvurup başvurmayacağını bilmiyoruz ama net biçimde görünen şey Epic Games'in Fornite için hazırladığı Battle Royale modunun kısa sürede hit haline geldiği. Dahası Fortnite PC, PlayStation 4 ve Xbox One'da mevcut olan bir oyun olduğu için (ve tahmin edebileceğiniz üzere bu modu konsollarda oynamak da ücretsiz) Microsoft ve Bluehole'un PUBG'ı Xbox One'a taşıyarak konsol oyuncularını da çekme planlarına darbe vurabilir gibi görünüyor.

Bakalım ilerleyen günlerde bu tartışmalar nereye gidecek ve Fortnite ilk günden elde ettiği başarıyı korumayı, hatta arttırmayı başarabilecek mi?

 
YORUMLAR
Parolamı Unuttum