Free Radical Design'ın 'Kapanabileceği' Resmen Doğrulandı

İçimizdeki umut ışığı da söndü

Birkaç haftadır Free Radical Design'ın aramızdan ayrılıp ayrılmayacağı konusunda haberleri sizlerle paylaşıyorum. Henüz iki yıl önce tekrar kurulmuş olan Timesplitters serisinin yapımcısının, Embracer'ın kanatları altında tekrar yükseleceğini umut ediyorduk. Maalesef stüdyonun kapanma haberi beklemediğimiz bir anda geldi.

Son iddiaların ardından açıklama yapan Embracer Grubu, "yeniden yapılanma sürecinin herkesi etkileyebileceğini" ifade etmişti. Fakat VGC'deki dostlarımızın haberine göre İngiltere menşeli stüdyoya, kapatılabileceklerine dair ilk açıklama gitmiş. Embracer Group CEO'su Lars Wingefors imzalı mail içerisinde, Free Radical Design'ın resmen incelemeye alındığı belirtilmiş.

Bu incelemede kapatılma kararı verilirse, Free Radical Design'a 11 Aralık'ta veda etmiş olacağız. Fakat mail içerisindeki ifadelere bakılırsa, karar çoktan verilmiş gibi duruyor.

"Bağlılığınız, yaptığınız ve hala yapmaya devam ettiğiniz olağanüstü işler için minnettarım. Bu süreç hepimiz, özellikle sizin için çok zor bir dönem olacak. Bu nedenle odak noktamız, bu geçiş sürecinde size elimizden geldiğince destek olmak."

Embracer, geçtiğimiz altı aydır yeniden yapılanma sürecini sürdürüyor. Henüz ay başında grubun 900 kişiyi işten çıkardığı açıklanmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum