Frigato, Commandos ve Desperados'u Karayiplere Taşıyor

Yeni bir taktik gizlilik oyunu

Son yıllarda taktik gizlilik oyunu denince akla gelen tek isim Shadow Tactics ve Desperados 3 gibi şaheserlerle karşımıza çıkmış olan Mimimi Games. Ama arada bir onların izinden yürümeye çalışan yeni stüdyolar da duyuyoruz, Mercat Games de onlardan biri.

Mercat Games, Karayiplerle geçecek olan yeni gerçek zamanlı taktik gizlilik oyunu Frigate: Shadows of the Caribbean'ı duyurdu ve Kickstarter kampanyasını başlattı. Kampanyanın başlamasıyla birlikte de oyunun demosu Steam üzerinden paylaşıldı, yani şimdiden deneme imkanınız var. Demoyu indirmek isteyenleri şuraya alalım.

Biliyorsunuz Mimimi Games de yeni oyunlarının Karayiplerde geçeceğini söylemiş ve bu sefer tamamen doğaüstü odaklı bir oyun geliştirdiklerini açıklamıştı. Frigato'da da bir miktar doğaüstü bulunuyor, işin içinde lanetler ve hazineleri koruyan canavarlar da var. Ama temelinde korsanların altın çağı döneminde İngiliz Kraliyet Donanmasından önce son derece değerli bir hazineye ulaşmaya çalışacağız. Dolayısıyla oyundaki baş düşmanlarımız da bu donanma olacak zaten.

Bölümlerde gemilerde, limanlarda ve mistik adalarda dolaşma imkanı bulacağız. Oyunda kan dökmeden ilerlemek veya kurbanlarımıza işkence yaparak öldürmek mümkün olacak ama seçeceğimiz bu yol mürettebatımızın da tepkisini belirleyecek. Eğer mürettebata çok ters gelecek işler yaparsak iş ayaklanmaya kadar gidebilir diyor Mercat.

Oyunun Kickstarter kampanyasına da şuradan ulaşabilirsiniz. Çok cüzi bir miktar belirlemişler hedef olarak, başarısız olacağını pek sanmıyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum