David Braben, Fiziksel Oyun Satışlarının 2-3 Yıl İçinde Biteceğini Düşünüyor

Sizce de kutulu oyun satışları tamamen biter mi?

Elite Dangerous ile bildiğimiz Frontier Developments’ın kurucusu ve CEO’su David Braben, Investment Summit Online programında yaptığı açılış konuşmasında oyun dünyası ve özellikle pandemi dönemindeki gelişmeler ile ilgili bazı görüşlerini paylaşmış.

Braben; COVID-19 salgını döneminin oyun sektöründe dijitale yönelişi hızlandırdığını belirtiyor. “Fizikselden dijitale kayış sürecinin hızlandığını görüyoruz. Bu iyi bir şey. Muhtemelen 2 ila 3 yıl içerisinde fiziksel oyun satışlarının biteceğini göreceğiz. Salgın da bu süreci bir miktar hızlandırdı” diyor Braben.

Take-Two CEO’su Strauss Zelnick’in de benzer açıklamaları var, o da pandemi sürecinin dijital dağıtımcılığa geçişi hızlandırdığı görüşünde. Ama Zelnick biraz daha farklı düşünüyor. Ona göre fiziksel satışlar tamamen ortadan kalkmayacak.

Braben bir de bu salgın döneminde eve kapanan insanların oyunlara yönelmesiyle ilgili yorum yapmış. Bu dönemin oyuncu sayısını artırdığının altını çiziyor; karantina sürecinin ardından bu sayının çok da düşmeyeceği kanaatinde olduğunu da ekliyor. Pek çok insanın ilk defa konsol aldığını ve salgın geçip gittikten sonra da bu insanların oyun almaya devam edeceğini göz önünde bulundurarak bu yönde bir çıkarımda bulunuyor. Bu yönüyle oyun sektörünün yatırımcılar için bir ‘güvenli liman’ olarak nitelendirilebileceği görüşünde kendileri.

 

YORUMLAR
ocelot1789
31 Mayıs 2020 03:11

Witcher 3 ilk çıktığında bir tanıdığa kutusuyla almıştım hediye (69TL) Vatan'dan. İçinden harita ve Sticker vs çıkmıştı. Kutulu oyun almak tutku tabii ama DVD kopyası yerine kutu görsel olarak yapılıp dijital kod kullanılabilir ama kutu içeriği dolu olması güzel olur. Yahut oyun belgeseli tadında videolu ufak DVD'ler de kullanılabilir. Özellikle konsol tarafında Bulray çok masraf çıkarıyor dağıtıcıya da firmaya da. 

tezgelegemen
31 Mayıs 2020 00:41

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

sSnake
29 Mayıs 2020 23:56

Yeni nesil konsollar optik sürücülerle gelmiyor mu gene? Nereye 2-3 yılda bitecek. Gazeteler, dergi ve kitap gibi basılı mecmualar da ortadan kalkacak diyen çok oldu ama bak hala satılıyor. Ortadan kalkacak değil de ilgi daha da azalacak demek bir nebze daha akla yatkın bir söylem olurdu. CEO olmuş ama destekli sallanması gerktiğini de bileseymiş iyi olurdu.

Parolamı Unuttum