Furi’nin Geliştiricisinin Yeni Oyunu Haven, İlk Oynanış Videosuyla Karşımızda

Hoşunuza gidecek mi bakalım…

Furi’nin geliştiricisi The Game Bakers yeni oyunları Haven için çalışmalarına tam gaz devam ediyorlar. Önümüzdeki yıl çıkması planlanan oyundan ilk oynanış videosu da paylaşıldı, bu sayede bizler de bir miktar fikir edinme şansına eriştik:


Haven, Yu ve Kay adlı iki aşığı odağına alan bir hikaye sunacak. Kayıp bir gezegende hayatta kalmaya çalışıyor bu çiftimiz. Özünde tek kişilik bir deneyim olduğunu ama co-op oynanışın da desteklendiğini (hatta bir miktar da teşvik edildiğini) belirtiyor yapımcılar. Nitekim Steam sayfasında da ‘bizim için özel olan birisiyle’ oynamak isteyebileceğimiz söyleniyor.

Oyun yapımcı ekip tarafından bir ryo olarak tanımlanıyor, hatta kullandıkları ifade tam olarak ‘erişilebilir ryo’ (accessible RPG) şeklinde. Aynı zamanda hikaye odaklı bir macera olduğunu söylemek de mümkün. Etrafı keşfetmenin yanında aksiyona da gireceğiz tabii ki. Oyunda iki karakteri aynı anda kontrol edebileceğimiz ‘yenilikçi’ bir dövüş sistemi bulunacağı da belirtilmiş; ne kadar yenilikçi bir tecrübe sunacağını oyun çıktığında göreceğiz artık.

Oyun ne tam olarak sıra tabanlı ne de gerçek zamanlı olacakmış. Karakterlere komutlar veriyoruz bir tuşa basılı tutarak ve tuşu bıraktığımızda karakterler bu komutları uygulamaya başlıyor. Zincirleme saldırılar için iyi bir taktik ve senkronizasyon gerekecekmiş. Komutları hızlıca vermek gibi bir stres durumunun olmayacağını, aksine bu dövüşleri bir ritim duygusu içerisinde gerçekleştirecekmişiz. Tabii oynayana kadar bir yorum yapmak zor, bekleyelim görelim.

Haven, önümüzdeki yıl PC, PS4 ve Switch için çıkacak. Bunlar dışında başka platformlarda da görebilirmişiz oyunu, henüz nihai listeye karar verilmemiş. Takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum