Gabe Newell: Valve, 3 Yeni VR Oyunu Geliştiriyor

Beklediğimiz üç bu değildi...

 Gabe Newell, yaptığı basın açıklamasında Valve'ın üç yeni VR oyunu üzerinde çalıştığını söyledi.

Valve'ın Washington'daki ofisinden basın açıklaması yapan Gabe, "Şu an üç tane yeni VR oyunu üzerinde çalışıyoruz. Üç yeni oyun üzerinde çalışıyoruz derken testlerden değil, üç tane tam teşekküllü oyundan bahsediyorum." şeklinde konuştu. Oyunlar hakkında detaylı bilgiler vermeyen Newell, bununla birlikte bu üç yeni oyunda Source 2 ve Unity kullandıklarını açıklamaktan çekinmedi. Oyunların HTC Vive için tasarlandığı resmi olarak duyurulmadı, fakat iki firma VR için şu ana kadar hep birlikte çalıştı ve anlaşmalılar. Sene başında da birlikte geliştirdikleri VR donanımlarını tanıttılar.

Newell, daha önce Reddit'te yaptığı soru-cevap seansında Valve'ın VR oyunlar üzerinde çalıştığını söylemişti. Newell, bu seansta aynı zamanda "Half-Life 3 çıkmayacak" dedikodularını da eğlenceli bir dille yalanlamıştı.

VR teknolojisine büyük bir inanç duyduğunu söyleyen Gabe Newell, bununla birlikte geliştiricilerin VR'ı farklı bir platform gibi değerlendirmesi gerektiğini söylerdi. VR'ı "sanal tecrübeler içinde yepyeni bir dil" olarak tanımlayan Gabe, "VR ile ilk yaptığımız şeylerden biri Half-Life 2 ve Team Fortress 2'yi VR'a aktarmak oldu. Bu bizim için(oyun geliştiriciler) gerçekten önemli bir dönemeçti, fakat hiçbir ilgi çekici yanı yoktu. Sırf film izlemek için kimse VR almayacaktır, burada da benzeri bir durum mevcut." dedi.

csgo-soylenti

Newell, aynı zamanda VR için yeni donanımlar üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Tecrübeli oyun geliştiricisi, Super Mario'nun yaratıcısı Miyamoto'yu örnek göstererek donanım ve oyun yazılımının eş zamanlı geliştirildiğinde bambaşka imkanlara kapı açtığını söyledi. Yeni VR donanımları üzerinde çalışma sebebi olarak bunu gösteren Newell, konunun parayla bir alakası olmadığının da altını çizdi. Gabe, "Çoooook uzun bir süredir klavye ve fare ile oyun oynuyoruz, tıkanmış gibiyiz. Farklı ve daha ilginç tecrübeler sunacak yeni oyunlar hep kapımızdaydı. Yapabileceklerimiz konusunda daha geniş olmamız gerekli. Sadece, yapabileceğimiz bu oyunlar için daha büyük adımlar atmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Yani yakın gelecekte Valve'dan eski oyunların VR sürümlerini bekleyebiliriz. Gabe Newell, VR teknolojisine bir hayli güveniyor ve gelecekte oyunculuğun ana platformlarından birine dönüşeceğini söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz sevgili Oyungezerler?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum