Gabe Newell, Xbox Series X'in PS5'ten Daha İyi Olduğunu Düşünüyor

O zaman Steam'i Xbox'a getirsin

The Project NZ'ye konuşan Valve'ın patronu Gabe Newell, şahsi görüşüne göre Xbox Series X'in PlayStation 5'ten daha iyi olduğunu söyledi. Neden böyle düşündüğü sorusuna verdiği cevap ise bizim de eskiden "neden?" sorusuna espriyle karışık verdiğimiz cevapla aynı: "Çünkü öyle"

"Bu yarıştan benim bir menfaatim yok" diyen Gabe, "Valve olarak geliştirme süreçlerimizi çoğunlukla kişisel bilgisayarlarda yürütüyoruz. Ama ikisi arasından seçim yapmam gerekse kesinlikle Xbox'tan yana olurum" demiş.

Bunun sebeplerini söylemeyi tercih etmese de muhtemelen Xbox Series X'in donanım olarak daha güçlü olması, Game Pass gibi harika bir destekleyici sisteme sahip olması kararına etki eden faktörlerden olmalı. Belli mi olur, bir de bakmışsınız Xbox Series X'te Steam'i de görmeye başlamışız :)

YORUMLAR
cavegamer3530
5 Ağustos 2020 09:19

İstese 20 sene sonrasının donanımı olsun sony gibi mütiş exclusive oyunlar yapmadığı sürece çöp bir tek forza var ilgimi çeken 

 

Ghost AssassiN
31 Temmuz 2020 03:13

Gamepass'le yarışamayacağını düşünüp platformları birleştirmeyi mi amaçlıyor acaba? Zaten Epic yeterince hızlı giriş yapıp darbeyi vurdu.Gamepass sistemi de gayet cazip bir platform.E bir de gelecekte stream'le birlikte artık servis sistemlerinin çoğalıp yaygınlaşacağını da düşünürsek Gabe'in geleceği tahmin edip böyle bir atılım yapması gayet mantıklı olabilir.Eğer bu olursa artık direkt Gamepass'e oyun eklenmesi mümkün olmayacaktır.

Biliyorum bu düşünce biraz zor bir ihtimal ama yine de ihtimal ihtimaldir. :)

DrKllr
30 Temmuz 2020 17:35

Bu zamana kadar ne Xbox ne de PS sahibi oldum ama sadece donanım gücü yeterli değil be Gabe hocam. O çıkardığın sağlam donanımı sonuna kadar hak edecek God of War gibi oyunlar da çıkarmak lazım bence.

sSnake
29 Temmuz 2020 14:17

Her ak sakallı dedeye güvenmeyin :)

Parolamı Unuttum