Gabe Newell'a Göre Matrix'e Sandığımızdan Çok Daha Yakınız

Kırmızı mı mavi mi?

Matrix, çıktığı ilk günlerde kült bir klasiğe dönüşerek aksiyon sinemasının öncülerinden biri olmuştu. Aynı şekilde Half-Life da FPS türünü yeniden yaratarak adını oyun dünyasının efsanelerinden birine dönüşmüştü. 2020 yılını virüs salgını ile anacak olsak da aslında bu yıl iki efsanenin de geri dönüşüne sahne olacaktı.

Half-Life: Alyx'in çıkışına günler kala IGN mikrofonlarına konuşan Valve yöneticisi Gabe Newell, aslında oyun dünyası ve Matrix'in birbirine sanıldığından daha yakın olduğunu açıkladı. Newell, oyunu oynayan herkesin Valve'ın Alyx'i neden sanal gerçekliğe taşımak istediğini anlayacağını da vurguladı.

Beyin-bilgisayar bağlantı teknolojilerinin henüz gerçekleşmeyeceğini açıklayan Newell, Matrix'in ilgi çekici olduğunu fakat teknik detayların günümüz teknolojisi ile uyum göstermediğine inandığını açıklamış. Beyin-bilgisayar bağlantısı ile oluşacak dünyanın çok daha farklı olacağını ifade eden yönetici, bu sistemin insanlar için farklı tecrübeler yaratabileceğini vurgulamış.

Akıllardaki "yok oluş" senaryolarının pek mantıklı olmadığını ifade eden Newell, insanın serebral korteksinin kontrol edilebilmesinin eskisinden daha kolay olduğunun altını çizmiş. Newell'a göre bu durum Half-Life: Alyx gibi deneysel eğlence araçlarının artık bir norm haline geleceği anlamını taşıyor.

Eğer The Matrix'i Half-Life evreninde tecrübe etmek istiyorsanız 23 Mart'ı beklemeniz gerekiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum