Game of Thrones Finalini Nasıl Buldunuz?

Artık gidenin ardından konuşmaya başlayabiliriz

Dile kolay, tam 8 sezon süren bir maceranın sonuna geldik. 2011 yılının Nisan ayında ilk bölümü yayınlanan Game of Thrones, bu sabah yayınlanan 73. bölümüyle ekranlara veda etti.

Dizinin son sezonuyla ilgili söylenecek çok şey, eleştirilecek daha da çok şey var aslında. Finali izleyen çoğu kişinin de diziyle ilgili konuşmak ve tartışmak için sabırsızlandığını sanıyorum ama bildiğiniz gibi artık bir forumumuz yok, pano sistemine geçmemize de daha var. Ben de diziyle ilgili önceki haberlerin altına yorum yapmak yerine düşüncelerimizi ayrı bir başlıkta toplayalım diye düşündüm. Ha baktık ki böyle bir şeye gerek yokmuş, 'ne lüzumu var' dediniz, uçuveririz :) Denemekten zarar gelmez.

Elbette yorumlar dizinin son bölümünü izlemeyenler için spoiler içerebilir, o yüzden siz de bir an önce final bölümünü izleyip aramıza katılın derim. Ben de düşüncelerimi sonradan yorum kısmına yazacağım ki yanlışlıkla kimsenin gözüne çarpmasın, spoiler vermiş olmayalım.

Siz final hakkında ne düşündünüz? Beklediğiniz gibi mi bitti, yoksa hikayeyi çok daha iyi toparlayabilirler miydi?

YORUMLAR
zikinu
21 Mayıs 2019 14:43

GRRM'a, oyunculara, seyircilere, fantastik edebiyata hatta entrika dizilerine hakaret eder gibi son yapmışlar. Bunu beğenen insanın sakince oturup bir daha düşünmesi lazım n'apıyorum diye. Önceki sezonlar çok güzeldi ondan 8. sezonu çok beğendim diye mantık mı olur be?

sSnake
21 Mayıs 2019 09:23

Şu yorum sistemiyle uzun uzun tartışmak işkence oluyor. Zaten diziye sinir olduk bir de burada feleğin çemberinden geçmeyelim iki yorum yapacağız diye. Yazana bir dert okuyana iki dert oluyor.

Mehmet
sSnake
21 Mayıs 2019 13:19

kendi adıma konusmam gerekirse, benim icimden yorum yapmak bile gelmiyor artık. zaten hala bildirim alma da yok.

Mehmet
Mehmet
22 Mayıs 2019 00:20

bu arada cevap yazmada da sorun var berkay. mesela ben sana cevap yazamıyorum.o yüzden kendimi cevapladım. ben sitenin yeni hali basladıgında sana kıyasla daha iyimserdim ama benim de tadım kacmaya basladı. disqusu özleyecegim hic aklıma gelmezdi.

Berkay Dursun
Mehmet
21 Mayıs 2019 15:30

Biz bunu daha beta aşamasında anlattık, yapmayın topluluğu öldireceksiniz dedim, yok efendim kontrol elimizde olsun dediler.Bir kaç aya 3 kişiyi kontrol ederler artık, sonra gelip yine haklıymışsın derler.


Srinelli
21 Mayıs 2019 09:04

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Srinelli
Srinelli
21 Mayıs 2019 09:08

George Martin gibi, o karakterleri yaratmadiklari icin asla onun gibi anlamadilar ve karakterleri geçirdikleri evrelerde yaşadıkları bence makul olumsuzluklarıyla birlikte yapabilecekleri en iyi şekilde ortaya koymaya çalıştılar. Bence tarihte yapılmış en güzel çalışmalardan biri. İnanılmaz bir çalışma. Kamera arkalarını seyredince insanın kanı donuyor. Türkiyeden bir Game of Thrones çıkar mı sorusuna tokat atıyor resmen. Kaldı ki beğenmeyen, ağzını eğip büken, rezalet, çok saçma vs. diyen insanları da anlamakta güçlük çekiyorum. Adam beğendiğim için beni hadım edecek. Bu nasıl aşağılık bir yaklaşımsa, beğenmeme sebebi de bu olabilir mesela. Bu senaristler, senaryo doktorları, kurgucuların bir boktan anladıkları yok. Kendinizi o pozisyonlardan birinde uzman olarak bulduğunuzda yine herkesi memnun edebileceğinizi düşünüyorsanız, bariz dediğiniz saçmalıkları sadece sizin görebildiğinizi zannediyorsanız devam edin bence. Bu çük kesme olayı faşistlerin huyu olsa gerek. Bu su şişesi ya da kahve bardağı gibi bir şey değil. Çok zor bir şey böyle bir produksiyonun altından kalkabilmek. Elbette kaçan, mantıksız şeyler vardır ama bütüne bakınca ben memnun kaldım açıkçası. Sezon kötü diyenler var. Kötüdür değildir herkesin kendine. Daha iyisi elbette yapılabilirdi. Her zaman yapılabilir. Ama elimizdeki bu ve bok atmak, rezalet demek bana saçma, anlamsız ve biraz da hadsizlik geliyor. Çükümü kesebilirsiniz o hadsizlik sayılmaz.


Ghost AssassiN
21 Mayıs 2019 00:57

Diziyi izlemiyorum ama filmin iyi tarafının konuşulacağı bir zamanda bilerek veya bilmeyerek filmde yapılan çekim hatalarının konuşulması, bana zaten kötü olacak bir finalin daha çok izlenmesi adına bilerek yapılmış viral bir reklam olduğunu düşündürttü [hatta birçok insana].Yani demem o ki; izleyiciden daha çok kazanıyorlar! :)

Rigbone
20 Mayıs 2019 23:21

Aslında karakterlerin geldiği noktalar fena değildi ama arka planı dolduramadıkları için yavan geldi bizlere. Yani Jonun Danyi öldürdüğü sahnede hiçbir duygu belirtisi gösteremedim bile çok yavan bir sahneydi. Sansa hak ettiği yere geldi bence kardeşleri arasında kuzeyin çıkarlarını en çok o düşünüyordu kraliçe olarak güzel işler çıkarır. Arya zaten hiçbir zaman güç statü peşinde koşan birisi değildi. Bran'e biraz daha diyalog ayırsalardı belki bu kadar gözümüze batmazdı beleşten tahtı kapması. Ve asıl beğendiğim olay Jonun surun ötesine Ghost ve Tormundla beraber kuzeye, ait olduğu yere dönmesiydi. Sonuçta Jon ne bir Stark olarak kuzeyin kralı olmak istiyor ne de Targaryen olarak demir tahtın hakimi olmak istiyordu. O sadece Jon Snow olarak kuzeyde normal bir yaşam istiyordu.

Rigbone
Rigbone
20 Mayıs 2019 23:23

Büyük ihtimalle George Martin bunları senaristlere söyledi onlarda bu yönde ilerlemeye çalıştı ama geçişleri yapamadılar. Bomboş diyaloglar anlamsız sahneler derken hepimizin sövdüğü bir sezon oldu.

KakaoluPuding
Rigbone
21 Mayıs 2019 13:52

katılıyorum, ağzımda çok yavan bir tat bıraktı son sezon.


Ekrem
20 Mayıs 2019 22:52

Şaka gibi finaldi. En beğendiğim yer koca odada sadece cersei ve jaime nin bulunduğu alan yıkılmış bir metre ötede dursalar ölmeyecekler :)

Ekrem
Ekrem
20 Mayıs 2019 23:01

tyrion: if we choose you, will you wear the crown?bran: Why do you think I came all this way?tyrion: little bas..


Decypher
Ekrem
20 Mayıs 2019 22:53

Yanlış zamanda, yanlış yerde olmasalar belki birkaç bölüm daha sürerdi dizi :)


Berkay Dursun
20 Mayıs 2019 22:15

Beğenen birisi özelden bir yerden bulup bana yazabilir mi? Küfredip rahatlamaya ihtiyacım var

Berkay Dursun
Berkay Dursun
20 Mayıs 2019 22:24

Şu bölümü seven herkesi insanlık hayrına kısırlaştırmamız gerekiyor

Berkay Dursun
Berkay Dursun
20 Mayıs 2019 22:48

Az önce kız arkadaşım bölümü beğendiğini söyledi. Nasıl ayrılabilirim taktik pls?

Berkay Dursun
Berkay Dursun
20 Mayıs 2019 22:48

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]


ZaurieL
20 Mayıs 2019 22:08

Hakaret gibi bir finaldi. Yazıklar olsun bunca bekleyişe. Her karakter nasıl harcanır üzücü bir şekilde tanıklık ettik. Açıklanamayan bir çok şey içinde ucu açık bir şekilde bitti dizi. Cidden aklım almıyor senaryo yazmakta bu kadar beceriksiz olamazsınız abi ya. Sızan senaryonun aynısı nasıl çıkabilir cidden anlamıyorum. Dizi tarihinin en kötü finali için gece uykusuz kaldım ne diyeyim ki. Yazık.

zireaelciri
20 Mayıs 2019 22:05

Tek Tyrion'un Jaime ile Cersei'nin cesetlerini gördüğü zaman üzüldüm onun dışında gülerek izledim resmen. Çok saçmaladılar. Bran'ın kral olmasından bahsetmiyorum bile. Bran the Broken ne abi küfreder gibi. Kralın ismi diyara korku salmalı, ismin bir karizması olmalı. Bakın Aerys Targaryen'e nam-ı diğer Mad King. Diyara korku saldı mı saldı. Karizmatik mi karizmatik. Bakın Aegon the Conqueror'a nasıl da karizmatik bir nam.

Decypher
zireaelciri
20 Mayıs 2019 22:52

Sorma, en komik kısımlardan biri oydu. Hadi Bran the Raven falan deyin bari, dalga geçer gibi öyle isim konur mu?


waltran
zireaelciri
20 Mayıs 2019 22:48

bran kral oldu ama ortada ordusu yok. aha buraya yazıyorum 1 aya westerostaki bütün krallıklar birbirine savaş açmassa bende birşey bilmiyorum. cliffhanger ending yapmayı bile beceremediler.


zireaelciri
zireaelciri
20 Mayıs 2019 22:11

Hadi tamam isim olayını geçtim de karakterleri çok fena harcadılar. İnsanları korumak için Mad King'i öldüren Jaime şimdi de çıkmış diyor ki aslında onları hiç umursamadım. Çok çelişkili ifadeler vardı.


Yusuf.B
20 Mayıs 2019 22:03

1 Jon snow çok daha iyi bir sonu hak ediyordu. 2 dizi sanki final değilde sezon finali yaptı

DanteXE
20 Mayıs 2019 21:54

Disqus olaydı buralar dolup taşardı wrehgehetj. Endgame 1, bu 2. Resmen iğrenç bir yıl.

ilke_kurtlutepe
DanteXE
20 Mayıs 2019 22:29

Endgame'in nesi kötüydü yav? Ben baya beğendim, izlediğim en iyi 2. süper kahraman filmi diyebilirim herhalde.

DanteXE
ilke_kurtlutepe
21 Mayıs 2019 20:13

1. Dark Knight2. Spider-Man 23. Infinity War4. Black Panther5. Civil War6. Winter SoldierSadece 2 tane mi süper kahraman film izledin? İlk 10'a bile giremez o film.


Berkay Dursun
DanteXE
20 Mayıs 2019 22:16

Disqus olsa var ya burayı Battle of Bastards’a çevirirdim skkdkskdkd gerçi kimsenin sevmiş olabileceğini düşünmüyorum ama

DanteXE
Berkay Dursun
21 Mayıs 2019 23:02

Teker teker nerede neler yazdılar diye yorum arıyorum aq.

Decypher
Berkay Dursun
20 Mayıs 2019 22:54

Öncelikli olarak bildirim ve yorum seviyesi (ikinci seviyeden sonra cevap yazamama) olayı halledildi mi inceden Disqus'a dönüştürürüz burayı da :D Benim de çok bin mesajım var diğer tarafta ama burada da güzel battle'lar olacak inşallah.

Burak Güney
Berkay Dursun
20 Mayıs 2019 22:19

Bildirimler de düzgün çalışmıyor ki. Disqus'da windows bildirim atıyordu mail geldiği için. Şimdi sapık gibi kontrol etmek gerekiyor her yorumu. Bu yüzden yazmıyorum pek.


Decypher
20 Mayıs 2019 20:49

Finale ilk taşı kim atacak bakalım :p

Parolamı Unuttum