Game of Thrones'un Yazarları Netflix İle Anlaştı

Final sezonlarına dikkat

Game of Thrones dizisinin yaratıcıları David Benioff ve Dan Weiss, özellikle final sezonunun ardından büyük eleştirilere maruz kalmışlardı. Game of Thrones hayranları, D&D'ye büyük tepkiler göstermişti. Ancak bu durum ikilinin itibarını etkilememiş gözüküyor. Zira gelen haberlere göre David ve Den ikilisi Netflix ile 200 milyon dolarlık uzun süreli bir sözleşme imzaladı.

D&D'nin yeni sözleşmesi sadece dizi değil aynı zamanda filmleri de kapsayacak. Netflix'in içerik sorumlusu Ted Sarandos, ikilinin resmen bünyelerine katıldığını duyurdu. Sarandos iki usta hikayecinin Netflix'e katılmasından dolayı oldukça mutlu. Birlikte dünya çapında güzel işler yapmak istediklerini belirten Sarandos'a göre Netflix sıradışı ve beklenmeyen bir şeylerin peşinde.


Ted Sarandos yaptığı açıklamada, "David Benioff ve Dan Weiss gibi iki usta hikaye anlatıcıyı Netflix bünyesine kattığımız için çok heyecanlıyız. Onlar dünya genelinde yaptıkları epik hikaye anlatımlarıyla izleyicileri büyülemiş harika bir yaratıcı güç. Onların hayal gücünü üyelerimize tanıtmak için sabırsızlanıyoruz." diyerek ikilinin Netflix'e katılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

David Benioff ve Den Weiss ise konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, "HBO ile on yılın üzerinde süren harika bir sürecimiz oldu. Orada çalışan ve bizi evimizde hissettiren herkese minnettarız. Geride bıraktığımız birkaç ay boyunca Cindy Holland ve Peter Friedlander ile çok uzun süre temas halindeydik tıpkı Ted Sarandos ve Scott Stuber ile olduğu gibi. Biz 80'ler filmlerindeki çekimleri hatırlıyoruz, biz aynı kitapları seviyoruz ve aynı hikaye anlatma olasılıklarından heyecanlanıyoruz. Netflix muhteşem ve eşi benzeri görülmemiş bir şey inşa etti. Onların davetinden ve onlara katılabilecek olmamızdan dolayı onur duyuyoruz." dediler. 

D&D, HBO bünyesi altında yaptıkları Game of Thrones dizisiyle ün kazanmışlardı. Yeni dönem için ikili yeniden HBO ile de görüşüyordu. Öte yandan Disney ve Disney'in yeni kablolu kanalı FX ile de görüşme halindeydiler, Amazon'un da kendilerine teklifte bulunduğunu biliyoruz. Ancak ikilinin tercihi Netflix oldu. Tabii D&D'nin şu an Disney ile birlikte yeni bir Star Wars üçlemesi içinde çalıştığı gerçeği ortada. Bakalım ikili bu yoğun temponun altından kalkabilecek mi? 

D&D'nin bu yeni Netflix anlaşması 200 milyon dolar gelir getirecek ve yeni bir rekora imza atacak. Bundan önceki rekor 150 milyon dolar ile Westworld yaratıcıları Lisa Joy ve Jonah Nolan'ın Amazon ile yaptığı anlaşmaya aitti. 

YORUMLAR
Niural
9 Ağustos 2019 14:43

G.R.R. Martin'in kendilerine yardım etmediği tek ve son sezonda yaptıkları işin kalitesi ortaya çıktı. Şişirilmiş balonun sözlükte tanımı olsa bu iki arkadaşın adı yan yana yazılırdı

Parolamı Unuttum