GameStop Tüm Çalışanlarına İşe Gitme Zorunluluğu Getirdi

Karantina vız gelir diyorlar

Amerika'nın ve dünyanın en büyük video oyun mağaza zincirlerinden biri olan (belki de en büyüğü) GameStop, bugün mağazalarına gönderdiği yazıyla bulundukları şehirde karantina ve sokağa çıkma yasağı olsa bile mağazaların açık kalacağını, çalışanların işe gitmeleri gerektiğini, mağazalarının aynı marketler ve eczaneler gibi "zaruri perakende" sınıfında olduğunu ve bu yüzden de zorunlu kapatılma kuralından muaf olması gerektiğini bildirdi.

"Sattığımız şeyler müşterilerimizin evden çalışma deneyimlerine olanak sağlayan ve zenginleştiren ürünler olduğundan GameStop mağazalarının zaruri perakende mağazaları olduğuna ve bu süreçte açık kalmaları gerektiğine inanıyoruz" denmiş açıklamada.

"Sınıflandırmamıza rağmen mağazalarımızı kapatmaya gelen kolluk kuvvetlerine dair raporlar alıyoruz. Mağaza Müdürleri aşağıdaki dokümanları kolluk kuvvetlerine sunmaya izinlidir" denmiş ve ilgili dokümanda da bu politikayla sorunu olan görevlilerin GameStop'un firma merkezini aramaları isteniyor.

GameStop özellikle de dijital oyunların yaygınlaşmasıyla çok zor zamanlar geçiriyor, çok sayıda mağazasını kapatmak, çok sayıda çalışanı işten çıkarmak zorunda kaldılar. Ancak böyle ciddi bir durumda 'oyun oynamak zaruri ihtiyaçtır, halkın bize ihtiyacı var" bahanesiyle böyle bir karara imza atmış olmaları cidden inanılmaz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum