Genshin Impact, En İyi Çıkış Yakalayan Çin Menşeli Oyun Oldu

Rekorlara doymuyor

Mihoyo'nun The Legend of Zelda: Breath of the Wild esintili oyunu Genshin Impact, Çin tarihinin en iyi çıkış yapan oyunu olmayı başardı. Çin dışındaki bölgelerde toplamda 5.3 milyon ön kayıt aldığı belirtilen oyun, hesaba Çin de katıldığında 16 milyon gibi devasa bir rakama ulaşıyor.

Qimai Data isimli analiz firmasının araştırmalarına göre Genshin Impact, Çin'deki App Store üzerinde de en çok hasılat yapan ikinci uygulama olmayı başarmış. Hatta bu rakam sayesinde oyun, TikTok'un Çinli kardeşi Douyin'in bile önüne geçmeyi başarmış durumda. 

Sektörün önemli isimlerinden olan Daniel Ahmad, Genshin Impact'in 6'dan fazla ülkede App Store'un zirvesine çıktığını da belirtmiş. Oyunun geliştirme ve pazarlama bütçesinin toplamda 100 milyon dolar olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Buna rağmen F2P olan oyun, gelirini mikro ödemelerden sağlıyor.

Genshin Impact izlenimlerimizi de bir süre sonra sitemizde okuyabileceksiniz.

YORUMLAR
zikinu
3 Ekim 2020 06:50

Arkadaslar siz bu oyundan para mi aldiniz ya? Butun hafta bir PCGamer bir siz.

Dextaru
2 Ekim 2020 23:05

Ben 5 saat kadar oynadım PC'de gayet güzel optimizasyonu çok iyi. Açıkcası aynı ayardaki anime oyunlarından kat kat daha başarılı mekanikleri var. Çoğu oyundan bir şeyler katmış kendine ama güzel yedirmiş rahatsız etmiyor. Herkese de tavsiye ederim. Bu arada sevgili Oyungezer eski sayılara ait dergilerin bir kısmını ofiste yer bulamadığınız için imha ettiğinizi duydum doğru mudur bilmiyorum ama eğer böyle bir durum varsa lütfen bana biraz eski sayılardan yollayın kargoyu ben hallederim. İçim el vermez imha edilmelerine. Benim kitaplığımda bol bol yer var.

Parolamı Unuttum