God of War'un Yaratıcısı, Serinin Son Oyununu Daha Yeni Oynuyor

Yine iyi sabretmiş

Orijinal God of War'un yaratıcısı David Jaffe, her ne kadar yeni God of War'un yapımı esnasında desteğini hiçbir zaman esirgememiş olsa da, oyunu oynamaktan da imtina etmişti. Nedeni bilinmez, hatta geçtiğimiz aylarda Jaffe'nin 'ben yeni God of War'u oynamadım ki' mesajını gördüğümde çok şaşırdığımı hatırlıyorum.

Ben de oyunu çıkış tarihinin üzerinden 2 sene geçince oynayabildim, ama burada serinin yaratıcısından söz ettiğimiz için bu durum kulağa ilginç geliyor tabii :)

Jaffe, YouTube'da "Barlog'un God of War'u" olarak adlandırdığı oyunu oynamaya ve yorumlamaya başladı. Zaten videosu serisinin ismi de "Better be good Barlog!", yani "Umarım iyidir Barlog!" gibisinden çevirebiliriz. Jaffe oynarken karşılaştığı anları da yorumluyor ve şimdiye kadar da yorumları gayet iyi.

Haberin bu noktası yeni God of War'u oynamayanlar için ufak bir spoiler içerebilir, ama üzerinden 2 seneyi aşkın süre geçtiğine göre bu bilgiye mutlaka bir yerlerde rastlamışsınızdır zaten. Yine de oyuna dair hala daha hiçbir şey bilmemek istiyorsanız sıradaki paragrafı atlayabilirsiniz.

Jaffe oyunda Kratos'un eski silahlarına kavuştuğu noktasına daha yeni geldi. Oyunun önemli bir kısmını yeni Leviathan baltasıyla oynamıştık biliyorsunuz ve Blades of Chaos'a kavuştuktan sonra da oyunun savaş kısmı daha bir orijinal God of War gibi hissettirmeye başlamıştı. Jaffe de yeni silahına kavuşunca oldukça mutlu oldu, eski Kratos'u görünce de "İşte benim oğlum. Selam evlat" diyerek memnuniyetini ifade etti. Jaffe bu videonun ardından attığı tweet'te de bundan dolayı Cory Barlog ve Sony Santa Monica'ya teşekkür etti.

Jaffe'nin Let's Play serisinin dördüncü bölümü dün akşam yayınlandı, devamını izlemek isterseniz siz de takip edebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum