Google, Oyun Servisini Mart Ayındaki GDC 2019'da Duyuracak

Merakla bekliyoruz

Google, uzun zamandır üzerinde çalıştığı video oyun projesini bu yılki Oyun Geliştiricileri Konferansında (GDC 2019) duyuracak. Firma, sektörün önde gelen isimlerine gelecek ay San Francisco'da düzenlenecek sunum için davetiye gönderdi bile.

Teknoloji devi Google'ın karşımıza nasıl bir projeyle çıkacağı merak konusu. Google'ın kendi oyun yayın platformu üzerinde çalıştığını (Project Stream) ve hatta bunun testlerini Assassin's Creed Odyssey ile yaptığını biliyoruz ama bu açıklamanın bundan daha fazlasını içereceği düşünülüyor.

Kotaku editörü Jason Schreier, paylaştığı davetiye resminin altında "Google kullanıcıların üst seviye oyunları Google Chrome da dahil olmak üzere her yerde oynayabilecekleri bir yayın servisi yaratma konusunda son derece ciddi" diyerek bunun hakkında önemli bir ipucu vermiş aslında. Belki Project Stream'in ismi değişir, kapsamı genişler ve Google bu serviste bulunacak oyun geliştiricilerini de duyurur, kim bilir? Elbette bu tür bir sistemi rahatça kullanmak için gerekecek internet bağlantı hızına sahip olanlarımızın sayısı herhalde pek de fazla değildir. O yüzden işin gereksinim kısmını da ayrıca merak ediyorum.

Bir çok büyük firmanın benzer oyun yayını servisleri üzerinde çalıştıklarını biliyoruz ama sanki herkes şu an diğerlerinden gelecek hamleyi bekliyor. Google bunun ilk adımını atan isim olacak gibi.

Google'un sunumu 19 Mart günü gerçekleşecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum