Google VR Platformu Daydream'i Tanıttı

VR mobil, ulaşılabilir, ve herkes için olmalıdır

Google tarafından gerçekleştirilen I/O konferansında Google tarafından akıllı telefonlar, başlık, kontrolör ve uygulamaları bir araya getiren VR platformu Daydream tanıtıldı.

Daydream platformu Android telefonlarla uyumlu olacak ve Google VR'ın başkan yardımcısı Clay Bavor, gecikmelerin 20 milisaniyenin altında olacağı konusunda da söz verdi.

Google kendi başlığını yapmayacak, yani çizimini gördüğümüz referans dizaynını diğer şirketlerin kendi aletlerini geliştirmesi için çıkartmışlar.

Google açıklamasında, "Android üreticileriyle birlikte, yeni gelecek telefonlar üzerinde çalışıyoruz, ve VR cihazlarının daha sürükleyici, rahat ve sezgisel olması için dizaynları onlarla paylaşıyoruz. Goggle'ın Youtube, Street View, Play Movies, Google Photos, ve Play Store'uyla birlikte favori uygulamalarınız ve oyunlarınız da Daydream'e gelecek. Daha da fazlası sonbaharda geliyor" dedi.

Geliştiriciler zaten yeni bir platform ile çalışmak için planlarının olduğunu bildirmek için temasa geçtiler.

Resolution Games'in CEO'su Tommy Palm, "Daydream'in potansiyel ulaşılabilirliği, erişilebilirliği ve şuan pazarda bulunan VR başlıklarıyla birlikte, piyasadaki diğer başlıklarla karşılaştırıldığında mobil bir numaralı VR platformu olma ve daha büyük kitleler tarafından benimsenmek için bir adım daha ilerledi" dedi.

Google'ın yeni VR girişiminin bir parçası olduğumuz için çok heyecanlıyız. VR için aynı görüşü paylaştığımızı ve ileriye baktığımızda, birlikte çalışarak VR'ın önemini daha çok artıracağımızı ve VR'ın geleceği için ek standartları belirleyeceğimizi düşünüyorum.

nDreams ayrıca Daydream için 2 oyun üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum