Gran Turismo 7 Oyuncuları, Son Güncellemeye Kendilerince Bir Karşılık Vermişler

Oyunu oynamadan para kazanmanın yolunu bulmuşlar

Gran Turismo 7, mikro ödemeleri ve son güncellemeyle gelen değişiklikler nedeniyle eleştiri konusu olmuştu. Oyun severler de kendilerine dayatılan bu tabloya kendilerince bir karşılık vermeyi uygun görmüşler.

Son güncelleme, bazı yarışlardan elde edilen oyun içi para miktarını düşürmüştü. Bu durum, mikro ödemelere bulaşmadan oynamaya çalışan oyuncular için çok da hoş bir durum değildi tabii. Onlar da bu sorunu aşacak bir formül bulmuşlar. Bunun için Remote Play özelliği kullanılıyor.

Remote Play, PlayStation’a uzaktan erişim sağlayan bir uygulama. Bilgisayarınıza yükleyip oyunlarınızı bu uygulama üzerinden oynayabiliyorsunuz. GT7’de oyun içi para biriktirmek için de Remote Play ile oyuna giriş yapılıyor ve hazırlanan script ile oyunun yarışları kendi kendine tamamlaması sağlanıyor. Böylece oyuncular, ellerini tek tuşa sürmeden milyonlarca kredi biriktirebiliyorlar :)

Bu şekilde script kullanan oyunculardan birisi günde 15 milyon kredi biriktirebildiğini iddia ediyor -ki bu kadar krediyi mikro ödemelerle satın almaya çalıştığınızda ödemeniz gereken tutar 1.500 TL’yi geçiyor.

Sony, illaki bu açıkla ilgili bir adım atacaktır. Ama böyle bir tabloyla karşı karşıya kalınmasının öncelikli sorumlusu da kendileri; oyuncuları bir anlamda bu tarz arka kapı yöntemleri kullanmaya zorladılar. Umarım, Sony ve Polyphony yetkilileri, şapkayı önlerine koyup bir düşünürler "acaba yanlış bir şey mi yaptık / yapıyoruz" diye. Oyunculara rağmen yapılan işlerin, alınan kararların sonu genelde çok da olumlu olmuyor; bunu düşünmekte fayda var bence. Umuyorum önümüzdeki dönemde oyuncu topluluğunun gönlünü yeniden kazanmalarını sağlayacak adımlar atarlar, bu nahoş gündem de geride kalmış olur.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum