Gran Turismo 7’ye Özel Bir State of Play Gösterimi Gerçekleştirildi

Yarım saatlik bir gösterim oldu

Geride bıraktığımız gece Gran Turismo 7’ye özel bir State of Play gerçekleştirildi. Yarım saat süren programda, PS5 görüntüleri eşliğinde oyuna dair çeşitli bilgiler paylaşıldı.

Serinin yapımcısı Kazunori Yamauchi, Gran Turismo’nun 25. Yılı olduğunu hatırlatıyor yayının başında. Gran Turismo 7’nin, şimdiye kadarki en büyük, en tamamlanmış GT oyunu olduğunu söylerken; bugüne kadar otomotiv kültürüyle haşır neşir olmamış kişileri bile araçların muhteşem dünyasına çekecek bir oyun tasarladıklarını iddia ediyor. Her oyuncunun zevk alacağı bir sürüş simülasyonu yaratmayı hedeflediklerini söylüyor Yamauchi.

GT7; 400 araç ve dünyanın dört bir köşesinden 97 pist ile gelecek, ilerleyen dönemlerde yeni araçlar ve pistlerle bu sayı yükselecek. Oyunun yeni dünya haritasından, araç satın alımından, yükseltme ve özelleştirmelerden, yarışlardan, GT Cafe’den, oyundaki araç firmaları ve modellerinden, tarihçeden ve daha pek çok şeyden bahsedilen video; gerçekten de bugüne kadar belki farkına bile varmadığınız bir yönünüze, araçların o renkli dünyasına duyduğunuz sevdaya hitap ediyor resmen :)

PS5 versiyonu foto-gerçekçi grafiklerle ve ışın izleme teknolojisiyle geliyor malum. Bununla ilgili güzel örnekler paylaşılmış. Üzerinde durulan bir diğer nokta da hava koşulları. Bulutların hareketinden nemlilik ve sıcaklık verilerine pek çok detay göz önünde bulundurularak gerçek dünyadaki hava koşullarına uygun koşullar oluşturuluyor. Gün döngüsü ve hava koşullarının oyunda nasıl değişikliklere yol açacakları da örneklerle sunulmuş durumda.

Tekrar görüntüleri ve müziğin kullanım şeklinden (tekrarlarda müziğin ritmine uygun görüntü kullanımı, Music Rally modu vs) oyunun fizik ve aerodinamik özelliklerine daha pek çok detay var paylaşılan; geri kalan kısımları size bırakmış olayım. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, oyun severleri bir yarış oyunu için heyecanlandırmak konusunda yapılabilecek ne varsa yapmışlar :)

Gran Turismo 7, 4 Mart’ta çıkış yapacak, artık 1 aylık bir süre kaldı buluşmamıza. Oyun severlerin yeni favori yarış oyunu olabilecek mi bakalım, takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum