Grid Serisi Geri Dönüyor - Macera Bu Kez 4 Kıtaya Yayılacak

Platformlar arasında Google Stadia da var

Grid efsanesi geri dönüyor. Serinin 4. oyunu, sonbahar aylarında konsollar, PC ve Google Stadia üzerinde çıkış yapacak. Tanıdık oyun modlarını barındıracak yeni yarış oyununun en önemli özelliklerinden biri de bu heyecanlı yarışı 4 kıtadan seçilmiş pistlere yayacak olması.

Grand Touring, Touring, Stok, Muscle (eski Amerikan araçlar) ve süper modifiyeli modelleri içereceği açıklanan oyun, seriye ilk kez katılacaklar için de aşırı zorlayıcı olmayacak. Geliştirici ekip Codemasters, öğrenme eğrisinin hem Grid serisini ilk kez oynayacaklar için hem de tecrübeli oyuncular için uygun olacağını belirtiyor.


Farklı gövde çeşitleri, takım arkadaşları ve gerçekçi araç hasarlarının bulunacağı oyunda, otomobilinizin alacağı her türlü hasar hem performansınızı hem de yol tutuşunuzu etkileyecek. Yeni nesil yarış oyununun 16 kişilik çoklu oyuncu seçeneğine sahip olacağını da belirtelim.

Açıklanan ilgi çekici mekaniklerden biri de F1 serisinden aşina olduğumuz "rival" yani "rakip" mekaniği olacak. Bir araca ve sürücüsüne birden fazla kez çarpmanız halinde bu araç sizi düşman olarak görmeye başlayacak. 

F1 pilotu ve şampiyonu Fernando Alonso'nun danışmanlık yapacağı oyunda kendisinin Renault R26 F1 aracını görme fırsatımız da olacak.

Grid ve Grid Ultimate Edition ikilisi oyunun çıkmasına yakın zamanlarda ön siparişe açılacak. Ultimate Edition versiyonu ilk üç sezon içeriklerini bedava olarak sunacak ve Porsche 911 RSR, Aston Martin Vantage GT4 ile yukarıda bahsettiğimiz R26 F1 aracı gibi otomobilleri oyuncuların kullanımına sunacak.

Oyun 13 Eylül'de PC, PS4 ve Xbox One üzerinde çıkış yapacak. Grid daha sonra Stadia'ya üzerinden de oynanabilecek.

YORUMLAR
Mico
22 Mayıs 2019 22:10

Bu Codemasters bir alem ya. Sıfırlayıp duruyolar serileri. Neyse son oyun biraz yarımdı sanki bu öyle olmaz büyük ihtimal.

Niural
22 Mayıs 2019 16:59

Fiyatı çok uygun + Epic Exclusive değil daha ne olsun. Piyasada adam gibi yarış oyunu bu fiyata neredeyse yokken bir de her gün fiyatının artma riski varken bir şans verilebilir şimdiden.

gespensterpanzer
22 Mayıs 2019 16:52

Oyuna biraz özelleştirme ve Le Mans eklenirse tadından yenmez.

Parolamı Unuttum