Guild Wars'ın Arkasındaki ArenaNet Ekibi, İşten Çıkarmaları Doğruladı

Firma "yapısal düzenlemelerden" geçecek

Kotaku, geçtiğimiz günlerde yayınladığı makale ile Guild Wars serisinin arkasındaki ArenaNet ekibinin işten çıkarmalara başlayacağı iddiası ortaya atmıştı. Firmanın işçileri ile arasındaki yazışmalara göre NCSoft (ArenaNet'in sahibi) CEO'su, yapımcının "yapısal düzenlemelerden" geçeceğini belirtmiş ArenaNet ve NCSoft'un yayın bölümlerinin birleşeceğini ifade etmişti.

Aynı e-postanın içerisinde şu ifadelerin bulunduğu iddia edilmişti: "Yapımlarımız yaşlandıkça oyun sektöründeki kar marjımız azalıyor. İşletme maliyetimiz yükselmeye devam ederken PC ve mobil oyunlarımızda uzayan geliştirme aşamaları bize zarar veriyor. Bulunduğumuz yer sürdürülebilir değil ve gelecek başarılarımız için adım atmamız gerekiyor."

Guild Wars 2, 2012 yılından beri sadece iki DLC alarak benim gibi sadık bir oyuncusunu da kaybetmeyi başardı. 2015'in sonlarına doğru bedava olan oyun, son dönemlerde epey kan kaybetti.

400 kişiyi işten çıkaracağı iddia edilen ArenaNet'ten ise şöyle bir açıklama geldi: "İptal ettiğimiz projelerimiz sebebiyle ArenaNet'in eleman sayısında azalmaya gideceğini doğrulayabiliriz. Kesinlikle Guild Wars ve Guild Wars 2 servisleri bu durumdan etkilenmeyecek. Oyunlara gelecek yeni içerikler de iptal edilmeyecek."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum