Guillermo Del Toro’dan Duygu Yüklü Açıklama: “F@ck Konami!”

Hitabeti güçlü vesselam

Öncelikle bu haberi göreli birkaç gün olduğunu ama Playstation Experience haberleri yüzünden girmeye fırsat bulamadığımızı belirteyim. Mağara soğuk değildi yani, tam aksine dört bir yanı PS4’lerle döşeliydi. Ondan çıkamadık… Siz olsanız çıkar mıydınız?!

Hellboy, Pasific Rim ve Pan’ın Labirenti gibi filmlerin usta yönetmeni Guillermo Del Toro’nun Hideo Kojima’yla olan arkadaşlığını duymayan oyuncu kalmamıştır herhâlde. Özellikle de ikilinin Norman Reedus’la birlikte üzerinde çalıştığı ve belki de gelmiş geçmiş en iyi korku oyunlarından biri olabilecek P.T., nam-ı diğer Silent Hills iptal edildiğinden beri

Konami sadece o oyunu iptal etmekle kalmamış, Hideo Kojima’nın ismini MGSV kutularından silmiş, üstüne The Game Awards 2015’te layık görüldüğü ödülü almaya gitmesine engel olmuştu. Geçen hafta düzenlenen ve Kojima’nın hak ettiği ödüle gecikmeli de olsa kavuştuğu törendeyse ilginç bir iddia daha ortaya atıldı. Geoff Keighley’nin dediğine göre Hideo Kojima firmadaki son günlerinde aylarca odasında tek başına çalışmaya zorlanmış ve ekip üyelerinin geri kalanıyla iletişime geçmesi yasaklanmış! Bunu Kojima’nın huzurunda söylemesi ve hiçbir itiraz gelmemesi doğruluğunu kanıtlıyor sanırım. Adamın kariyerinin en karanlık günleri olsa gerek…

Kojima da ödülü alırken, “Geçen yıl her şeyimi kaybettiğimi düşünmüştüm. Ama etmedim,” şeklinde bir açıklama yapmış. Bu törenin ardından Guillermo Del Toro da tepkisini Twitter üzerinden gayet ilginç bir şekilde gösterdi.

 

 Konami’nin önce P.T.’nin ardından Silent Hills’i iptal etmesi hayatım boyunca tanık olduğum en geri zekâlıca şeydi.

 

 

Eh… oyuncuların Konami’ye artık bir internet klasiği hâline gelen bu iki kelimeyle sövmesine alışmıştık ama bir Hollywood yönetmeninden duymak pek bir ilginç doğrusu. Ama hak etmişler mi? Etmişler! O zaman ne diyoruz……?

Hideo Kojima’nın ödül aldığı an:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum