Hideo Kojima Ödül Almaya Gelecekti, Konami ''Gelme'' Dedi

Konami bildiğimiz gibi...

Gün geçmiyor ki Konami, kendisini bu günlere getiren en önemli insanlardan Hideo Kojima'ya bir yamuk daha yapmasın ve oyuncuları kendisinden daha da soğutmasın.

Dün gece gerçekleşen Video Game Awards etkinliğinde en ön plana çıkan oyunlardan biri de Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'di elbette ancak Hideo Kojima etkinlikte yoktu. Sunucu Geoff Keighley neden böyle olduğunu canlı yayında açık bir şekilde dile getirdi. Aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz ama kalitesi oldukça kötü maalesef. Söyledikleri aşağı yukarı şöyle:

"Fark ettiğiniz üzere Hideo Kojima bu gece burada bizimle değil ve bu konuya biraz değinmek istiyorum. Mr. Kojima aslında burada bulunma niyetindeydi ancak maalesef Konami'yi temsil eden bir avukat ona buraya gelip ödül almaya izni olmadığını belirtmiş. Kendisi halen bir çalışan kontratına bağlı. Ve Hideo gibi bir sanatçının buraya gelmesine izin verilmemesi ve meslektaşları ve takım arkadaşlarıyla kutlamalara katılamaması benim için bir hayal kırıklığı ve anlamlandırılamaz bir şey."

Buna karşılık Kojima da Twitter hesabından teşekkürlerini iletti:

Eğer söylentiler doğruysa Kojima'nin kontratı bu ayın sonunda bitiyor. Umuyorum ki konuşma özgürlüğünü geri kazanınca neler olup bittiğini açık bir şekilde dile getirir (ve tabii bu tip bir yayıncıdan kendini kurtardıktan sonra nasıl projelere ela atacağını da duyurur).

YORUMLAR
Parolamı Unuttum