Yeni Xbox, TV Yayınınıza Nüfuz Edecek

Oyun oynamadığınız zamanlarda bile Xbox’tan kaçışınız olmayacak.

Gün geçtikçe filmleri ve dizileri daha çok bilgisayar ortamından takip eder oluyoruz çünkü TV’nin karmaşık listelerinin arasında kaybolmak yerine aradığımız herhangi bir şeyi bilgisayarda bulmak çok daha kolay bir hale geldi.

Bu durumun farkına varan Google, televizyonun büyük ekran eğlencesi ve bilgisayarın bilgiye çabucak ulaşmada sağladığı avantajı birleştirmek için Google TV projesini başlatmıştı. Ama görünen o ki bu fikri Microsoft da benimsemiş durumda çünkü yeni Xbox kablolu yayınınız ile gayet içli dışlı olacak gibi duruyor.

Şimdilik alınan bilgilere göre aynı Google TV gibi istediğiniz zaman ekranın tepesinde bir arama çubuğu açabileceksiniz. Cihaz kablolu yayın sinyalinizi HDMI sayesinde Xbox’a alacak, böylece yeni konsolun arama çubuğu siz televizyon izlerken bile arama yapmanıza izin verecek şekilde kullanılabilir olacak. Elbette bunun yeni Xbox olacağını düşünürsek sadece arama çubuğu yerine daha fazla özellikler geleceğini tahmin ediyoruz ama şu an bu detaylar hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Microsoft, Durango’nun TV ilişkisine ayrıca önem verdiklerini, yeni konsol çıktığında TV özelliğinin basit şekilde kullanılabilir olacağını ama zamanla sürekli gelişeceğini açıklamaktan ileri gitmedi.

Ayrıca artık Kinect de TV ile beraber çalışabilecek. Açıklanan yeni özelliğe göre TV izlerken kafamızı başka bir yöne çevirirsek Kinect hareketi algılayacak ve filmi ya da diziyi otomatik olarak durduracak.

Bu gidişle yeni nesil konsollar hayatımızın içine iyice girmeyi planlıyorlar bunu yapmanın en iyi yollarından biri de tabii ki televizyonu ele geçirmek. Oturma odasında ya da salonda kim ne izleyecek ve oynayacak kavgalarının artacağı kesin... 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum