FIFA 14'ten İlk Bilgiler, İlk Görüntüler

FIFA gelişmeye devam ediyor.


EA Sports'un söz verdiği üzere bugün FIFA 14 hakkında yeni bilgiler ve ilk görüntüler geldi.

Açıklanan ilk özellikler şöyle sıralandı:

Şut sistemi geliştirildi. Oyuncular artık doğru açıyı hissettiğinde, en iyi pozisyonda en iyi hissiyat ile şutlarını çekip gol arayabilecek. Şut çekebilmek için ferah bir ortamın olması da gerekmeyecek. Baskı altında veya dengesizken de şut çekebileceksiniz.

Top fiziği geliştirildi ve her yıl olduğu gibi gerçeğe biraz daha yaklaşılmaya çalışıldı. Şöyle bir de video yayınlandı.

 

fifa-14-new-moves

Top koruma sistemi özellikle orta saha pozisyonlarında çok etkili olacağa benziyor. Duruş, hız, topu kapma ve sürme, kas duruşlarına göre topu kapma ve saklama pozisyonları değişkenlik gösterecek. Ensenizde rakip topla ilerlerken eskiden kısıtlı olan sapma açınız artık yok, her yöne dönüş yapabilirsiniz ama bu sapmanın fizik kurallarına göre sonuçlanacağını unutmamalısınız.

Takım zekası geliştirildi. Defans oyuncuları artık daha ince görür, düşünür oldu. Yani EA Sports'un iddiaları en azından böyle. Son 10 yıldır her oyunda defans oyuncularının yapay zekası geliştirildi dense de sorun yaşamaya devam ediyoruz bildiğiniz gibi. Bakalım FIFA 14'te durum nasıl olacak...

fifa-14-gallery2

Koşarken çalım atmalar, First Touch'a bağlı çalımlar, önemli oyuncuların özel çalımları gibi konularda gelişim gösterildi, akıcılık sağlandı.

Yanlış atılan bir topa yapılan kapma hareketi sonrası eğer ıska geçilirse oyuncuya ikinci bir şans daha veriliyor. Bu güzel olmuş.

Yakın markaj altında dahi zekice atılan paslara falso verilebilecek.

Gelişmiş Kariyer modu, daha fazla lisanslı takım, lig ve daha fazlası açıklanan ilk özelliklerden. Oyun şimdilik PC, PS3 ve Xbox 360 için duyuruldu, yeni nesil adı kullanılmadı.

fifa-14-gallery

 

Yapımcısının ağzından yeni oyunun yeni 5 önemli özelliği ise şöyle:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum