Watch_Dogs'dan Multiplayer Haberleri Var!

Başkalarıyla içli dışlı olmanın anatomisi

 Oyunların adını sanını öğrenmeyi geçip, haklarında detaylı bilgiler aldıkça ağzımızın tadı değişiyor. Watch_Dogs için, iyi yönde diyebiliriz.

Kapalı kapılar ardında gösterilen E3 oynanış videosunda, haritada gezinen Aidan Pierce’ın cep telefonuna virüs yüklendiği bilgisi ekrana yansıdığında, aslında tek kişilik oyunun içinde olmadığımızı anlıyoruz. Evet, Watch_Dogs’da oyunun tek ve çok oyunculu modları birbirine girmiş durumda. Bunu tanıtımda gösteren Animasyon yönetmeni Colin Graham da, hacklendiğini anladığında telefonundan “Profiler” programını açıp kendisine virüsü bulaştıran oyuncuyu aramaya başlıyor. İşte bu noktada, çözümün şu olduğunu anlıyoruz: Bizi hackleyen kişiyi bulup bayıltmak ya da öldürmek.

Peşimizde olan kişileri, ya da daha doğrusu genel olarak oyuncuları ayırt etmek için kullandığımız bu “Profiler” programı sadece gördüğümüz insanlarda değil, aynı zamanda çevredeki kameralar üzerinden de işini yapabiliyor. Ki zaten bahsedilen demoda Colin onu hacklemeye çalışan kişiyi kameralar sayesinde buluyor, ardından takip, silahlı çatışma ve oyuncu ile birlikte virüsün aktivitesi de yok oluyor.

Aynı birisinin onu hacklemesi gibi, benzer bir hamleyi Colin de yapıyor (e tabi, herkes oyuncu olunca) ve bunu haritasından düzgün bir hedef seçerek başlatıyor. Prosedür, bir oyuncunun bulunup işaretlenmesi (tagging) ile başlıyor, ardından Colin kendisini güvenli bir noktaya alıyor ve virüsü yüklemeye yapılıyor. Nasıl ilk etapta kendisini hackleyeni aradıysa, diğer oyuncu da aynı şekilde Colin’i arıyor ve böylece iki farklı açıdan da süreç görülmüş oluyor.

NE ÖĞRENDİK BİZ

Şimdi, bu noktada bizim dikkatimizi çeken maddelerden birisi, herkesin kendi ekranında karakterini Aiden Pierce olarak gördüğü. Yani etrafta dolanan, sizinle aynı tipte kişiler olmayacak. Oyun, diğer oyuncuları etrafta gezinen NPC’lerin görüntüsünde size sunacak, böylece diğerlerinden farklı hareket etmedikleri ya da “Profiler” progamı ile taranmadıkları sürece onları ayırt edemeyeceksiniz.

Diğer bir nokta, oyundaki bu hackleme sisteminin daha getiri/götürü planlarının yapılmamış olması. Ama Colin’in söylediğine göre üstünde uğraştıkları ve dengelemek için çok çalıştıkları bir sistem olduğundan, etkisi olacağı kesinmiş.

Bunun dışında, oyunda başkasının oyununa müdahil olup, dünyanın parçası olabiliyorsunuz ve ister ona yardım edebilir, isterseniz de işine çomak sokabilirsiniz. Ama ne zaman ki oyunun sahibi ana veya yan göreve giriyor, o zaman müdahale imkanınız kalkıyor. Yani kimsenin ana görevinde koruması gereken karakterini temizleyip sonra da nanik yapamıyorsunuz. 

Colin’in eklediği son notlardan birisi de, oyundaki çok oyunculu aktivitelerin bununla sınırlı olmaması. İleride detaylandırılacak olsa da, oyuncuların bir arada yapacağı çeşit çeşit görev bulunacakmış.

Video bir şekilde elimize düştüğünde haberimizi güncelleyiz ama, bu haliyle bile ağzı sulandıran bir lezzette geliyor okunanlar. 

Watch_Dogs, Kasım 2013’te biz oyuncularla Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4, Wii U ve PC platformlarında buluşacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum