Nintendo, Pokemon Partisi Vermek İsteyen Pokemon Hayranına Dava Açtı

Bu haber öfke içermektedir

Gururlu, onurlu bir millete sahip olmasıyla bilinen Japonya’nın paragöz oyun firmaları acımasız ve saçma sapan davranışlarıyla oyuncuları deli etmeye devam ediyor. Örnek olarak Konami'nin Silent Hills'i iptal etmesi, Kojima'nın adını Metal Gear Solid V'ten kazıyıp sökmesi, Silent Hill pachinko oyun makinesi çıkartması gibi türlü vukuatı var.

Seattle’da yaşayan Ramar Larkin Jones adındaki kafe çalışanı Ağustos ayında PAX oyun fuarına yakın bir zamanda Pokemon temalı bir parti düzenlemek istedi. Nintendo’nun avukatları Midas kulaklı mıdır, Sauron gözlü müdür nedir bu durumdan haber olup ona dava açtılar. Jones, partiye katılanlara 2 dolarlık biletler satmış ve topladığı 500 doların 450sini DJ, hediye kartları, ödüller ve dekorasyona harcamış, partiyi iptal ettikten sonra da katılımcılara paralarını geri ödemiş. Her ne kadar partiyi iptal etse de Nintendo bundan tatmin olmadı ve 4000 doları vermezse davayı geri çekmeyeceklerini söyledi. Parayı 1 yılda ödeyebileceğini söylemesi de Nintendo’yu kesmedi ve Jones’tan 4000 doları 45 gün içinde ödemesini istedi.

Talihsiz adam parayı toplamak için bağış kampanyası açmak zorunda kaldı: Gofundme sayfasında özetle olan biteni anlatmış ve şöyle yazmış:

 Ben bir kafede çalışıyorum ve gerçekten 4000 dolara sahip değilim. Keşke sadece ihtarname çekselerdi, çünkü partiyi iptal etmek benim için sorun olmazdı. Ama 45 gün içinde teslim edecek 4000 dolarım yok.

Bir daha asla böyle bir parti düzenlemeyeceğini söyleyen Ramar Larkin Jones, destekte bulunan herkese teşekkür etti.

The Pokémon Company yaptığı açıklamada Jones’un 2 Pokemon karakteri Pikachu ve Snivy’yi posterler ve Facebook paylaşımlarında izinsiz kullanarak partinin tanıtımını yaptığını ve telif hakkını ihlal ettiğini yazdı. Nintendo, kendi donanımı yetersiz konsollarındaki 3-5 markasıyla benzer oyunları her sene çıkartarak ve bunlara ek olarak türlü oyuncaklarıyla milyonlarca dolar kazandığı yetmiyormuş gibi bir parti verip Pokemon severlerle iyi bir vakit geçirmek isteyen bir hayranına bile mani olmakta sakınca görmüyor. Tahminimce Satoru Iwata şu an yaşasaydı böyle bir şeyi asla yapmazdı. Nintendo'nun gerçekten de bir Sağduyu Departmanına ihtiyacı var.

Gururlu, onurlu bir millete sahip olmasıyla bilinen Japonya’nın paragöz oyun firmaları acımasız ve saçma sapan davranışlarıyla onları oyuncuları deli etmeye devam ediyor. Örnek olarak Konami'nin Silent Hills'i iptal etmesi, Kojima'nın adını Metal Gear Solid V'ten kazıyıp sökmesi, Silent Hill pachinko oyun makinesi çıkartması gibi türlü vukuatı var.

Seattle’da yaşayan Ramar Larkin Jones adındaki kafe çalışanı Ağustos ayında PAX oyun fuarına yakın bir zamanda Pokemon temalı bir parti düzenlemek istedi. Nintendo’nun avukatları Midas kulaklı mıdır, Sauron gözlü müdür nedir bu durumdan haber olup ona dava açtılar. Jones, partiye katılanlara 2 dolarlık biletler satmış ve topladığı 500 doların 450sini DJ, hediye kartları, ödüller ve dekorasyona harcamış, partiyi iptal ettikten sonra da katılımcılara paralarını geri ödemiş. Her ne kadar partiyi iptal etse de Nintendo bundan tatmin olmadı ve 4000 dolar vermezse davayı geri çekmeyeceklerini açıkladı. Parayı 1 yılda ödeyebileceğini söylemesi de Nintendo’yu kesmedi ve Jonas’tan 4000 doları 45 gün içinde ödemesini istedi.

Talihsiz adam parayı toplamak için bağış kampanyası açmak zorunda kaldı: Gofundme sayfasında özetle olan biteni anlatmış ve şöyle yazmış:

 “Ben bir kafede çalışıyorum ve gerçekten 4000 dolara sahip değilim. Keşke sadece ihtarname çekselerdi, çünkü partiyi iptal etmek benim için sorun olmazdı. Ama 45 gün içinde teslim edecek 4000 dolarım yok.”

Bir daha asla böyle bir parti düzenlemeyeceğini söyleyen Ramar Larkin Jones, destekte bulunan herkese teşekkür etti.

The Pokémon Company yaptığı açıklamada Jones’un posterler ve Facebook paylaşımlarıyla partinin tanıtımını yaptığını, 2 Pokemon karakteri Pikachu ve Snivy’yi görsellerde izinsiz kullanarak telif hakkını ihlal ettiğini yazdı. Nintendo, kendi donanımı yetersiz konsollarındaki 3-5 markasıyla benzer oyunları her sene çıkartarak ve bunlara ek olarak türlü oyuncaklarıyla milyonlarca dolar kazandığı yetmiyormuş gibi bir parti verip Pokemon severlerle iyi bir vakit geçirmek isteyen bir hayranına bile mani olmakta sakınca görmüyor. Tahminimce Satoru Iwata şu an yaşasaydı böyle bir şey yapmazdı. Nintendo'nun gerçekten de bir Sağduyu Departmanına ihtiyacı var.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum