Komşunuzun Bodruma Ne Gömdüğünü Gözetlemece Oyunu

İyi fikir diye ben buna derim

Korku filmlerinin olmazsa olmaz klişelerinden biri, bodrumuna ceset saklayan bir katil ve onu gözetlemeye çalışan meraklı komşusudur. Bu konuyu pek çok kereler izlemişizdir şüphesiz. Peki bunu bir oyun olarak oynamaya ne dersiniz? Üstelik meraklı komşu rolünde…

Dynamic Pixels tarafından geliştirilen Hello Neigbor (Selam Komşu) tam da bu temayı işliyor işte. Oyunda komşumuzun evine sızmaya ve bodrumunda ne sakladığını keşfetmeye çalışıyoruz. Bıyıklı bir adam rolündeki yapay zekâ ise her hareketimizden ders çıkararak bize tuzaklar kuruyor. Örneğin pencerelerden içeri gizlice girersek bir dahaki sefere orada bir ayı tuzağı oluyor. Ön kapıyı çok fazla kullandığımız takdirde de bir kamera sistemi kuruyor.

Oyunun fizik bulmacalarına dayalı ilk videosu hayli eğlenceli görünüyor doğrusu. Umarım geliştirme süreci bittiğinde de gerçek oynanışı bu kadar keyifli olur. Hatta belki co-op bile eklerler.

10 saatlik bir oynanış vadeden ve önümüzdeki yaz PC’ye çıkması planlanan Hello Neigbor’un Steam sayfasına buradan ulaşabilir, alfa aşamasına buradan kayıt yaptırabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum