Dishonored 2, PC’ye Kötü Başlangıç Yapanlara Katıldı

Üzdün bizi Arkane…

“Yeni nesil size ne kattı?” diye soracak olsalar “Berbat PC portları,” diye cevaplarım herhâlde (Konsolcu dostlar alınmasın). PS4 ve Xbox One devrine geçtiğimizden beri gün geçmiyor ki üç platforma birden çıkan büyük bir oyunun “pörtlediğini” duymayalım. Son gazilerin listesi Arkham Knight, Mankind Divided, No Man’s Sky, Batman Telltale Series, Mafia 3… diye gidiyor.

Ne yazık ki dün çıkan Dishonored 2 de bu modadan nasibini aldı. Oyunun hem Steam incelemeleri hem de Reddit başlığı Nvidia GTX1080 gibi bir canavara sahip olanların bile FPS düşüşü mesajlarıyla dolu. Öyle ki tavsiye edilen sistem ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayanlar dahi tüm grafik ayarlarını en düşük seviyeye çekmelerine ve ekran çözünürlüğünü düşürmelerine rağmen 15 FPS’den düşük sonuç alıyorlar.

Fark edilen sorunlardan bir diğeri de oyunun kendi kendini düşük öncelikli program olarak ataması. Bunu düzeltmek için Alt-Tab yapıp Görev Yöneticisi’ne girebiliyorsunuz elbette AMA Alt-Tab yaptığınızda da oyun tekleyip takılmaya başlıyor.

Arkane yetkilileri durumdan haberdar olduklarını ve bir yama üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bununla birlikte kesin bir tarih veremiyorlar. Onun yerine şu önerilerde bulunmuşlar:

“Alt-Tab yapmaktan kaçının. Alt-Tab yaptıktan sonra performans düşüşü yaşıyorsanız oyunu yeniden başlatın. Arka planda başka uygulama çalıştırmayın. Çözünürlüğü düşürün. V-Sync özelliğini aktifleştirin. ‘Otomatik ayarları’ kullanın.”

90’lardan beri söylenegelen şeyleri tekrarlamışlar anlayacağınız. Neyse ki bazı geçici çözümler bulanlar da var. Bunlardan ilki TXAA Anti-Aliasing’i kapatmak. İkincisi Nvidia Kontrol Paneli’ne gidip Dishonored 2 için özel bir profil oluşturmak, sonra da Maximum Pre-Rendered Frames’i 1 olarak belirlemek. Tabii hem oyuna hem de sisteme onca para verip de çalışmasını sağlaması yine bize düşünce insan bayağı hayal kırıklığına uğruyor.

Bununla birlikte oyunu oynamayı başaranlar hikâyeden ve aksiyondan çok memnunlar. Bu şanslı azınlık beklediklerine kesinlikle değdiğini belirtip nispet yapmaktan da geri kalmıyorlar şerefs… öhöm!

Son olarak, ön siparişle oyun almayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum