Sledgehammer: Yeni Call Of Duty “Yerde” Geçecek

İlk açıklamalar gelmeye başladı

Bildiğiniz gibi Activision cephesi geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamayla Infinite Warfare ile aradıklarını bulamadığını itiraf etmiş ve Call Of Duty serisinin köklerine döneceğini resmen duyurmuştu. Bu durum serinin hayranları tarafından büyük bir mutlulukla karşılandı elbette, çünkü Activision’un inadına rağmen çoğunluğun görmek istediği şey klasik bir savaş oyunuydu.

Hâl böyle olunca tüm gözler Call Of Duty 2017’yi geliştirecek olan Sledgehammer Games’e döndü doğal olarak. Kendileri aynı zamanda Advanced Warfare’i yapan ve ekso-iskeletler giyen, duvarda koşan ve uzun zıplamalar yapabilen askerleri seriye dâhil eden firmaydı. Hatta Activision’un son açıklamalarından önce herkes bu yıl Advanced Warfare 2’yi göreceğimizi düşünüyordu.

Köklere dönüş açıklamasının ardından serinin hayranları Sledgehammer Games’in Twitter hesabını soru bombardımanına tuttu; herkes yeni oyunla ilgili küçücük de olsa bir şey öğrenme peşindeydi. Stüdyo çoğunlukla ketum davransa da sorulardan birine verdikleri yanıt dikkatlerden kaçmadı. 

 Soru: COD 2017’nin nerede geçeceğiyle ilgili tek bir kelime söylemeniz gerekseydi, ne derdiniz?

Sledgehammer: Yerde :)

Bu kelime pek çok anlama gelebilir elbette. Sledgehammer yine gelecekte geçen ama duvar koşularının vs olmadığı bir oyun yapabilir. Veya tamamen farklı bir zaman diliminde, klasik bir savaş oyunuyla da karşımıza çıkabilir. Her hâlükârda Infinite Warfare ile seriye dâhil olan uzay savaşlarını bu kez görmeyeceğimiz kesin gibi.

Activison “köklere dönüş” açıklaması sırasında 2017’de çıkacak CoD’a iki yıl önce onay verdiklerini belirtmişti. Kafa ayarımızı biraz geriye aldığımızda o sıralarda World At War 2 söylentilerinin dolaştığını görüyoruz. Ama o oyunun Treyarch’tan çıkacağı söyleniyordu. Bunun yanı sıra yeni CoD’un Vietnam’da geçeceğini söyleyenler de var.

Şapkadan ne çıkacak henüz bilmiyoruz ama bu köklere dönüş haberinin seriye uzun zaman önce küsen en karamsar CoD oyuncularının bile umutlarını yeşerttiği kesin. Siz ne dersiniz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum