Bir Değil, İki Hiç Değil! Tam Dört Tane Game of Thrones Yan Dizisi Geliyor

HBO tutan dizilerine yan dizi çekme geleneğine devam ediyor.

Game of Thrones'in sekizinci ve son sezonuna yaklaşırken elbette HBO'nun altın yumurtlayan bu tavuğu kesmesi beklenemezdi. Ama ne yalan söyleyeyim bu kadar ileri gideceklerini tahmin etmiyordum.

HBO'nun sürpriz açıklamasına göre GoT final yaptıktan sonra tam dört farklı yan diziile ekranlarda kalmaya devam edecek. Dizilerin geçmişte ya da gelecekte geçeceği tam olarak açıklanmazken farklı zaman periyotlarını ele alacağı söylendi. Dan Weiss ve David Benioff bütün dizilerden sorumlu baş yapımcı olacaklar fakat bu sefer yazarlık işine bulaşmayacaklar. Dört potansiyel yan dizi için adı geçen yazarların hepsine G.R.R. Martin destek çıkacakken ikisine daha yakın duracak gibi görünüyor (bakınız aşağıdaki liste). Bana kalırsa adamı biraz rahat bırakın da artık yeni kitabı yazsın... Açıklanan yazarlar sırası şöyle;

Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island)

Jane Goldman (Kick-Ass, Kingsman ve X-Men: First Class), George R. R. Martin

Brian Helgeland (Mystic River, A Knights Tale)

Carly Wray (HBO’nun The Leftovers ve Westworld'ü, AMC’nin Mad Man'i), George R. R. Martin

HBO dört serinin de geliştirme aşamasında olduğunu ve yapımına senaryolar hazır olmadan başlamayacağını açıkladı. Benim aklımın almadığı evet Game of Thrones evreni çok detaylı ve gelişmiş ama geçmişteki olaylara baktığımızda anahatlardan ziyade yüzeysel detayları biliyoruz. Martin usta daha son kitabı için tıkanmışken bir de geçmişteki olayları nasıl yeşillendirecek (dört tane yazar olmasına rağmen) çok merak ediyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse yeni dizilerden daha çok yeni kitabı daha çok merakla bekliyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum