Alan Wake'i Hala Almadıysanız Bu Son Şansınız Olabilir

Bu fırsatı sakın kaçırmayın

Sizlere bir kötü, bir de iyi haberim var. Bence önce kötü olan haberle başlayayım: Remedy Entertainment'ın nefis oyunu Alan Wake çok kısa süre sonra dijital satışlardan tamamen çekilecek. Tamamen. Bir daha oyunu dijital olarak satın alamayacaksınız. Oyunda kullanılan müzik lisansların tarihi dolduğu için oyun 15 Mayıs'tan itibaren artık Steam ve Xbox Games Store gibi dijital dağıtımcılar üzerinden satılamayacak. Yani Alan Wake'i satın almayı düşünüyorsanız tam tamına 3 gününüz var.

Diyelim ki zaten oyuna sahipsiniz veya daha önce kutulu versiyonu almıştınız. O zaman dilediğiniz zaman oyunu yine bu dijital dağıtımcılar üzerinden indirebileceksiniz, yani oyun aslında sunuculardan kaldırılmayacak.

2010 yılında ilk olarak Xbox 360 için yayınlanan oyun, 2012 yılında PC oyuncularıyla buluşmuştu. Tabi herkesin fikri farklı olabilir ama benim acayip beğendiğim (muhtemelen bunda Stephen King hayranlığımın da etkisi vardır çünkü hikayesi sanki bir King romanından fırlamış gibiydi) bir oyundur Alan Wake. Sonuçta yaklaşık 5 milyon satmış bir oyundan bahsediyoruz, hem de Max Payne'i yapan ekibin elinden çıkan bir oyun. 

Şimdi gelelim iyi habere. Yarın, yani 13 Mayıs Cumartesi gününden itibaren Steam'de "Alan Wake's Sunset Sale" isminde bir indirim etkinliği düzenlenecek ve oyun tam tamına %90 indirimli olarak satılacak! Oyunun şu anki fiyatı 49 TL (normal mağazada 29.99$). Collector's Edition'a baktığımda onun da fiyatının 55 TL olduğunu görüyorum. İçinde American Nightmare'in de bulunduğu Alan Wake Franchise paketi ise şu an 59 liradan satılıyor. Buna göre yarından itibaren 3 gün boyunca ana oyunun fiyatının 5 liraya, tüm paketin ise 6 liraya düşmesini bekleyebiliriz ki bu da bu oyun için gerçekten inanılmaz bir fiyat (oyunun fiyatı bu seviyeye en son 2 sene önce düşmüştü).

Remedy oyunun indirilebilir içeriği olan American Nightmare'in de indirimli satılacağını ama ana oyunun aksine dijital satıştan kaldırılmayacağını, çünkü içinde söz konusu telifli müziklerin bulunmadığını açıkladı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum