Detroit: Become Human'ın Senaryosu Tam 2000 Sayfa

Aklınıza 2000 sayfalık kitap gelmesin, daha büyük düşünün

Detroit: Become Human'ın yayınlanan ilk sinematik fragmanı ne büyük sükse yapmıştı değil mi? Oyun resmen tamamen karar vermeye dayanıyordu ve yaptığımız her seçim bir sonraki sahneyi değiştiriyordu. David Cage'in oyun stüdyosu Quantic Dream'in hikaye merkezli bu yeni oyununun E3 2017'de yayınlanan videosu da sağolsun merakımızı körüklemiş oldu. Şimdiye geliştiricilerle yapılan röportajlar sayesinde oyunla ilgili ilginç detayları da öğrenmeye başladık.

Tamamen anlatıma ve oyuncu seçimlerine dayanan bir oyunun hikayesinin yüzlerce ve hatta belki de binlerce dala ayrılacağını zaten tahmin edebiliyorduk. Oyunun direktörü David Cage Detroit'in senaryosunun tamamen tamamlandığını ve bunun da 2000 sayfa tuttuğunu söyledi. 2000 sayfa. Bu kadar sayıda A4 kağıdı gözünüzde bir canlandırsanıza.

Aslında tabi ki kikaye anlatımının ön plana çıktığı Knights of the Old Republic gibi oyunlarda farklı diyalog seçenekleriyle hikayenin dallanmasına yabancı değiliz. Ama Detroit: Become Human bu fikri alıp tüm oyuna yayıyor ve oyunculara daha önce görmedikleri türde bir tecrübe yaşatmayı hedefliyor. Cage'in dediğine göre verdiğimiz kararlara bağlı olarak karşılaşacağımız bazı karakterler belki onları gördüğümüz ilk anda ölebilecekler ya da oyunun sonuna kadar yanımızda kalabileceklermiş. Oyun bazı diğer oyunlarda olduğu gibi "sahte kararlar" sunmayacak bize. Hani bilirsiniz ya, şunu mu yapsam, bunu mu yapsam diye düşünürsünüz ama iki seçenek de sizi aslında aynı yola çıkarır. Siz sadece doğru olanı yaptığınızı düşünüp avutursunuz kendinizi. Detroit'te ise her kararın ağırlığını net biçimde görebilecekmişiz.

Cage oyunu birkaç kez oynasanız bile seçimlerinize bağlı olarak göremeyeceğiniz pek çok şey olacağını da söylemiş. Tabi şimdilik oyunun ne gibi "devam seçenekleri" sunacağını bilmiyoruz ama Zero Time Dilemma'da olduğu gibi bir zaman akışı olmaz, oyunu bitirdikten sonra istediğimiz anlara dönüp farklı yolları deneme imkanı sunulmazsa aynı oyunu tekrar tekrar baştan oynamak biraz bunaltıcı olabilir. Bu sorunun cevabını oyun çıkınca alacağız ama senaryo ve çekimler tamamlanmış olsa da oyunun çıkış tarihi hakkında hala bir bilgi verilmiyor.

David Cage'in video röportajını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz, senaryo hakkında bilgiler verdiği kısım 3:23'te başlıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum